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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Rondônia. |
Data corrente: |
18/02/2016 |
Data da última atualização: |
05/05/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CIPRIANI, H. N.; SOUSA, H. de; MACHADO, E. L. M.; GONZAGA, A. P. D.; CARVALHO, L. C. da S.; OLVEIRA FILHO, A. T. de. |
Afiliação: |
HENRIQUE NERY CIPRIANI, CPAF-RO; Helaine de Sousa, IFRO; Evandro Luiz Mendonça Machado, UFVJM; Anne Priscila Dias Gonzaga, UFVJM; Lidiany Camila da Silva Carvalho, INPA; Ary Teixeira de Oliveira-Filho, UFMG. |
Título: |
Spatial and Height Distribution of Harvested Rupestrian Field Species in Preserved and Cultivated Communities. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Floresta e Ambiente, v. 23, n. 1, p. 43-51, 2016. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to compare the spatial and the height distribution of three plant species between two rupestrian field communities, one preserved (A) and the other cultivated (B). One 50 × 100 m plot was delimited in each community and the populations of Eremanthus incanus, Lychnophora pinaster and Vellozia caruncularis were assessed for height and spatial distribution (using the Ripleys?s L-function). In community A, 4,098 individuals were counted, mostly L. pinaster, against 220 individuals in community B, prevailing E. incanus. An inverted-J pattern was observed for height distribution in both communities, however, with lower frequencies in B. Regular spatial distribution was found for E. incanus and V. caruncularis in community A, whereas the pattern for L. pinaster depended on the scale of analysis. The spatial distribution of all species differed between communities. The Ecological Park Quedas do Rio Bonito contributes to the conservation of these rupestrian field species. |
Palavras-Chave: |
Conservation Unities; Ripley’s function. |
Thesagro: |
Arnica; Candeia. |
Thesaurus Nal: |
forest management. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/139325/1/2179-8087-floram-2179-8087104214.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Rondônia (CPAF-RO) |
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Registros recuperados : 102 | |
43. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | RODRIGUES, F. R.; ANTÚNEZ, L.; GIMÉNEZ, A.; DELIZA, R.; ARES, G. Are consumers interested in salt and sugar reduction? Case study with pan bread and juice. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE INNOVACIÓN Y DESARROLLO DE ALIMENTOS, 7.; CONGRESO IBEROAMERICANO DE INGENIERÍA DE ALIMENTOS, 10., 2015, Montevidéo. Desafíos, avances e innovación en el procesamiento de alimentos. Montevidéo: Laboratorio Tecnológico del Uruguay, 2015. 1 p.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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46. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | OLIVEIRA, D.; MACHÍN, L.; DELIZA, R.; ROSENTHAL, A.; WALTER, E. H. M.; GIMENEZ, A.; ARES, G. Consumers' attention to functional food labels: Insights from eyetracking and change detection in a case study with probiotic milk. LWT - Food Science and Technology, n. 68, p. 160-167, 2016.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
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47. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FONSECA, V. V.; ROCHA, W. S.; MARTINS, I. B. A.; ARES, G.; DELIZA, R. Emoções associadas a diferentes sabores de iogurte de frutas: estudo com consumidores de distintas classes sociais. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 25.; CIGR SESSION 6 INTERNATIONAL TECHNICAL SYMPOSIUM, 10., 2016, Gramado. Alimentação: árvore que sustenta a vida. Anais... Gramado: SBCTA Regional, 2016. Food: the tree that sustains life. 535.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
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52. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | OLIVEIRA, D.; CAIMI, D.; JAUNARENA, I.; GIMÉNEZ, A.; ROSENTHAL, A.; ARES, G.; DELIZA, R. Development of a probiotic chocolate flavoured beverage using consumer-based methodologies. In: PANGBORN SENSORY SCIENCE SYMPOSIUM, 12., 2017, Providence, Rhode Island. [Proccedings. Amsterdã: Elsevier, 2017]. P2.1.24. 20 a 24 ago. 2017.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
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54. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | OLIVEIRA, D. C. R.; CAIMI, D.; JAUNARENA, I.; LORENZO, I.; ARES. G.; DELIZA, R.; GIMÉNEZ, A. Desenvolvimento de leite achocolatado com probiótico utilizando metodologia baseada no consumidor. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 25.; CIGR SESSION 6 INTERNATIONAL TECHNICAL SYMPOSIUM, 10., 2016, Gramado. Alimentação: árvore que sustenta a vida. Anais... Gramado: SBCTA Regional, 2016. Food: the tree that sustains life. 854.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
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60. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | OLIVEIRA, D. C. R. de; DELIZA, R.; REIS, F. R.; ROSENTHAL, A.; GIMÉNEZ, A.; ARES, G. Recommendations for gradual sugar reduction in probiotic chocolate-flavoured milk. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 25.; CIGR SESSION 6 INTERNATIONAL TECHNICAL SYMPOSIUM, 10., 2016, Gramado. Alimentação: árvore que sustenta a vida. Anais... Gramado: SBCTA Regional, 2016. Food: the tree that sustains life. 861.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
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