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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
17/11/2015 |
Data da última atualização: |
03/08/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SZILAGYI-ZECCHIN, V. J.; KLOSOWSKI, A. C.; IKEDA, A. C.; HUNGRIA, M.; GALLI-TERASAWA, L. V.; KAVA-CORDEIRO, V.; GLIENKE, C.; MÓGOR, A. F. |
Afiliação: |
VIVIAN J. SZILAGYI-ZECCHIN, UFPR; ANA C. KLOSOWSKI, UFPR; ANGELA C. IKEDA, UFPR; MARIANGELA HUNGRIA DA CUNHA, CNPSO; LYGIA V. GALLI-TERASAWA, UFPR; VANESSA KAVA-CORDEIRO, UFPR; CHIRLEI GLIENKE, UFPR; ÁTILA F. MÓGOR, UFPR. |
Título: |
Potential inoculant strains of Brazilian endophytic bacteria for maize (Zea mays L.) growth promotion. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Agronomy and Agricultural Research, v. 7, n. 4, p. 128-134, Oct. 2015. |
ISSN: |
2225-3610 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The maize (Zea mays L.) is one of the most important cereals as a source of energy for human nutrition and animal feed. And the cultivation of maize to be improved with the use of lower-impact resources for the environment and more profitable for farmers. Therefore the use of endophytic bacteria promoting plant growth comes against these ideals. Seven bacteria isolated from maize roots were identified and verified for their ability to promote plant growth under greenhouse conditions. In addition, mechanisms of plant growth promotion were investigated in vitro. Sequencing analysis of the 16S rRNA gene revealed five bacterial genera: Achromobacter, Enterobacter, Pseudomonas, Stenotrophomonas and Bacillus. Among the isolates, Bacillus sp. (LGMB227) promoted root length (65.1%), stimulated the aerial part development (39.4%) and Pseudomonas sp. (LGMB205) increased the root volume (22.7%). Here we demonstrate that in vivo data were corroborated by in vitro data, where the largest producer of IAA (63.1 mg/mL) was detected in Bacillus sp. LGMB227 that showed as well siderophore and pectinase activity. Pseudomonas sp. had the second largest production of IAA (56.1 mg/mL) and was also siderophore positive. Identified that strain LGMB227 of Bacillus sp. showed the best performance, with potential use as inoculants for plant growth promotion. |
Thesagro: |
Bactéria; Inoculante; Milho. |
Thesaurus Nal: |
Corn; Pseudomonas. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
null Download
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registros recuperados : 4 | |
2. |  | D'ALMEIDA, C. T. S.; MAMERI, H.; MOREL, M. H.; CARVALHO, C. W. P. de; QUEIROZ, V. A. V.; CAMERON, L. C.; TAKEITI, C. Y.; FERREIRA, M. S. L. How does extrusion chage the phenolic profileand impact protein digestibility in sorghum flours? In: CONGRESSO ON-LINE BRASILEIRO DE TECNOLOGIA DE CEREAIS E PANIFICAÇÃO, 2020. Saudabilidade na indústria de cereais e panificação: [anais]. Sete Lagoas: Universidade Federal de São João del-Rei, 2020. CBCP; 5 a 9 out.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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3. |  | D'ALMEIDA, C. T. S.; MAMERI, H.; MOREL, M. H.; CARVALHO, C. W. P. de; QUEIROZ, V. A. V.; CAMERON, L. C.; TAKEITI, C. Y.; FERREIRA, M. S. L. How does extrusion change the phenolic profile and impact protein digestibility in sorghum flours? In: CONGRESSO ON-LINE BRASILEIRO DE TECNOLOGIA DE CEREAIS E PANIFICAÇÃO, 2020, virtual. Anais... Saudabilidade na Indústria de Cereais e Panificação. Sete Lagoas: Universidade Federal de São João del-Rei, 2020. 4 p. CBCP; 5 a 9 out.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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4. |  | D'ALMEIDA, C. T. S.; NASCIMENTO, T. P.; CARVALHO, C. W. P. de; CAMERON, L. C.; TAKEITI, C. Y.; FERREIRA, M. S. L. Metabolomic approcach of phenolic compounds in sorghum extrudates added of curcuma longa powder. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS , 13., 2019, Campinas. O futuro dos alimentos: Anais... Campinas: Galoá, 2019. 1 p. Publicado em Anais Eletrônico da Galoá Proceddings... SLACA. De 10 A 12 nov. 2019. Ref. 114820. Apoio financeiro FAPERJ, CNPq, CAPES.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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Registros recuperados : 4 | |
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