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Registro Completo |
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Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
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Data corrente: |
16/11/2015 |
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Data da última atualização: |
26/09/2017 |
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Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
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Autoria: |
TEIXEIRA, N. de C.; QUEIROZ, V. A. V.; ROCHA, M. C.; AMORIM, A. C. P.; SOARES, T. A.; MONTEIRO, M. A. M.; MENEZES, C. B. de; SCHAFFERT, R. E.; GARCIA, M. A. V. T.; JUNQUEIRA, R. G. |
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Afiliação: |
VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; CICERO BESERRA DE MENEZES, CNPMS; ROBERT EUGENE SCHAFFERT, CNPMS. |
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Título: |
Resistant starch content among several sorghum (Sorghum bicolor) genotypes and the effect of heat treatment on resistant starch retention in two genotypes. |
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Ano de publicação: |
2016 |
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Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, Essex, v. 197, p. 291-296, 2016. |
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DOI: |
10.1016/j.foodchem.2015.10.099 |
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Idioma: |
Inglês |
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Conteúdo: |
The resistant starch (RS) contents in 49 sorghum genotypes and the effects of heat treatment using dry and wet heat on the grain and flour from two sorghum genotypes were investigated. The results showed a wide variation in the RS contents of the genotypes analyzed. The RS mean values were grouped into six distinct groups and ranged from 0.31 ± 0.33 g/100 g to 65.66 ± 5.46 g/100 g sorghum flour on dry basis. Dry heat causes minor losses in the RS content with retentions of up to 97.19 ± 1.92% of this compound, whereas wet heat retained at most 6.98 ± 0.43% of the RS. The SC 59 and (SSN76)FC6608 RED KAFIR BAZINE (ASA N23) cultivars, which have an average RS content of 65.51 g/100 g, were appropriate for human consumption, and the use of dry heat is presented as a better alternative for the preservation of RS in heat-treated grains. |
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Thesagro: |
Amido; Sorghum bicolor. |
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Categoria do assunto: |
-- |
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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Biblioteca |
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Tipo/Formato |
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Registro |
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Status |
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| Registros recuperados : 6 | |
| 1. |  | ZENNI, R. D.; SAMPAIO, A. B.; LIMA, Y. P.; PESSOA FILHO, M. A. C. de P.; LINS. T. C. L.; PIVELLO, V. R.; DAEHLER, C. Invasive Melinis minutiflora outperforms native species, but the magnitude of the effect is context-dependent. Biological Invasions, v. 21, n. 2, p. 657-667, February 2019.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
| Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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| 2. |  | PIVELLO, V. R.; VIEIRA, I.; CHRISTIANINI, A. V.; RIBEIRO, D. B.; MENEZES, L. da S.; BERLINCKF, C. N.; MELOG, F. P. L.; MARENGO, J. A.; TORNQUISTI, C. G.; TOMAS, W. M.; OVERBECKE, G. E. Understanding Brazil's catastrophic fires: causes, consequences and policy needed to prevent future tragedies. Perspectives in Ecology and Conservation, v. 19, n. 3, july/sept., p. 233-255, 2021.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 4 |
| Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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| 3. |  | FRANCO, A. C. S.; ROCHA, R. M. da; PIVELLO, V. R.; MAGALHÃES, A. L. B.; CASTRO, C. F. de; CRUZ NETO, C. C. da; MATOS, D. M. da S.; BROWN, G. G.; HERINGER, G.; SAULINO, H. H. L.; OLIVEIRA, I.; BRAGA, R. R.; MIRANDA, R. J.; MORMUL, R. P.; VITULE, J. R. S. Dataset of the impacts of invasive alien species in Brazil. Ecological Research, v. 39, n. 3, p. 380-390, 2024.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 3 |
| Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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| 4. |  | PIVELLO, V. R.; ROCHA, R. M.; VITULE, J. R. S.; BRAGA, R. R.; BROWN, G. G.; CASTRO, C. F.; CRUZ NETO, C. C.; FRANCO, A. C. S.; HERINGER, G.; MAGALHÃES, A. L. B.; MIRANDA, R. J.; MORMUL, R. P.; OLIVEIRA, I.; SAULINO, H. H. L.; MATOS, D. M. S. Impactos de espécies exóticas invasoras sobre as contribuições da natureza para as pessoas (CNP), o desenvolvimento sustentável e a boa qualidade de vida. In: DECHOUM, M. S.; JUNQUEIRA, A. O. R.; ORSI, M. L. (org.). Relatório temático sobre espécies exóticas invasoras, biodiversidade e serviços ecossistêmicos. São Carlos: Cubo, 2024. cap. 4 p. 133-184.| Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
| Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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| 5. |  | TOMAS, W. M.; BAGGIO, R.; BERLINCK, C. N.; CAMILO, A. R.; CUNHA, C. N. da; DAMASCENO-JUNIOR, G.; DURIGAN, G.; DUTRA-SILVA, R.; FIDÉLIS, A.; GARCIA, L. C.; HERRERA, H. M.; LIBONATI, R.; MARENGO, J. A.; OLIVEIRA, M. da R.; OVERBECK, G. E.; PEREIRA, A. de M. M.; PILLAR, V. de P.; PIVELLO, V. R.; RIBEIRO, D. B.; RIBEIRO, J. F.; SAMPAIO, A. B.; SANTOS JÚNIOR, A.; SCHMIDT, I. B.; SORIANO, B. M. A.; TIEPOLO, L. M.; TIMO, T. P. de C. e; URBANETZ, C.; VIEIRA, D. L. M.; WALTER, B. M. T. Desafios na conservação e no manejo de áreas de reserva legal em ecossistemas campestres e savânicos brasileiros frente às mudanças climáticas globais. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 59, e03491, 2024. Online first.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 4 |
| Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Pantanal; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Unidades Centrais. |
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| 6. |  | BUSTAMANTE, M. M. C.; METZGER, J. P.; SCARIOT, A. O.; BAGER, A.; TURRA, A.; BARBIERI, A.; NEVES, A.; BOESING, A. L.; AGOSTINHO, A. A.; MARQUES, A. C.; DIAS, B.; GRELLE, C. E. V.; CAIXETA, D.; SAWYER, D.; SCARANO, F.; SOUSA, F. D. R.; FERNANDES, G. W.; QUEIROZ, H.; MIRANDA, H. S.; SCHONGART, J.; QUINTÃO, J. M. B.; MARTINELLI, L. A.; GOMES. L. C.; CUNHA, M. C. da; PIEDADE, M. T. F.; SATO, M. N.; VALE, M. M.; AQUINO, M. F. S. de; VOGT, N.; MAY, P.; FEARNSIDE, P.; PRADO, R. B.; RODRIGUES, R. R.; THOMAZ, S. M.; PIVELLO, V. R.; IMPERATRIZ FONSECA, V. L.; FARJALLA, V. F. Tendências e impactos dos vetores de degradação e restauração da biodiversidade e dos serviços ecossistêmicos. In: JOLY, C. A.; SCARANO, F. R.; SEIXAS, C. S.; METZGER, J. P.; OMETTO, J. P.; BUSTAMANTE, M. M. C.; PADGURSCHI, M. C. G.; PIRES, A. P. F.; CASTRO, P. F. D.; GADDA, T.; TOLEDO, P. (Ed.). 1° Diagnóstico brasileiro de biodiversidade e serviços ecossistêmicos. São Carlos, SP: Editora Cubo, 2019. cap. 3, p. 93-213.| Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
| Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Solos. |
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