BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  22/12/2014
Data da última atualização:  22/12/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LEIS, F.; SILVA, C. DA S.; BASSI, N. S. S.; POIT, D. R.
Afiliação:  FABIANA LEIS, UTFPR; CHRISTIAN LUIZ DA SILVA, UTFPR; NADIA SOLANGE SCHMIDT BASSI, CNPSA; DANIEL RODRIGUES POINT, UTFPR.
Título:  Sistema nacional de inovação: relações de cooperação para inovar nas empresas privadas e estatais brasileiras.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Revista Espacios, Caracas, v. 34, n. 7, p. 5-18, 2013.
Idioma:  Português
Conteúdo:  A inovação nasce a partir da ação coordenada de diferentes atores. Essas interações estão voltadas para a formação de uma cadeia de conhecimentos que é fundamental para o processo de inovação. Assim, a proposta deste artigo é avaliar as relações de cooperação entre os atores envolvidos no SNI nas empresas privadas e públicas. Trata-se de uma pesquisa aplicada, exploratória e de análise documental dos dados do Ministério de Ciência e Tecnologia (MCT) e da Pesquisa de Inovação Tecnológica (PINTEC). Os resultados indicam que as empresas estatais inovam mais, e têm maior grau de cooperação com os demais atores em relação às empresas privadas no Brasil, assim como as relações para inovar são lineares, mostrando a fragilidade do Sistema de Inovação no Brasil. Innovation comes from the coordinated action of different actors. These interactions are aimed at the formation of a chain of knowledge that is critical to the innovation process. Thus, the purpose of this paper is to evaluate the relationship between the actors involved in the SNI in private and public companies. It is an applied research, exploratory and documentary analysis of data from the Ministry of Science and Technology (MCT) and the Survey of Innovation (PINTEC). The results indicate that state enterprises innovate more, and have a greater degree of cooperation with other actors in relation to private companies in Brazil, as well as the relations to innovate are linear, showing the fragility of the Innovation System ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Inovação; Mudança tecnológica.
Thesaurus Nal:  Innovation adoption; Technology transfer.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/1003479/1/final7775.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA19873 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  08/03/2021
Data da última atualização:  26/08/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  OLIVEIRA, T. C. de; BARELLI, M. A. A.; SILVA, V. P. da; FELIPIN-AZEVEDO, R.; GONÇALVES, D. de L.; SANTOS, P. R. J. dos; POLETINE, J. P.; GALBIATI, C.; TARDIN, F. D.
Afiliação:  TANIELE CARVALHO DE OLIVEIRA, Universidade do Estado de Mato Grosso; MARCO ANTONIO APARECIDO BARELLI, Universidade do Estado de Mato Grosso Marco Antonio Aparecido Barelli; VALVENARG PEREIRA DA SILVA, Universidade do Estado de Mato Grosso; RAFHAEL FELIPIN-AZEVEDO, Universidade do Estado de Mato Grosso; DANILO DE LIMA GONÇALVES, Universidade do Estado de Mato Grosso; PAULO RICARDO JUNGES DOS SANTOS, Universidade do Estado de Mato Grosso; JULIANA PARISOTTO POLETINE, Universidade Estadual de Maringá; CARLA GALBIATI, Universidade do Estado de Mato Grosso; FLAVIO DESSAUNE TARDIN, CNPMS.
Título:  Correlations between characters and path analysis in sweet sorghum (Sorghum bicolor (L.) Moench) genotypes for juice production.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Australian Journal of Crop Science, v. 15, n. 2, p. 290-296, 2021.
DOI:  10.21475/ajcs.21.15.02.p3083
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sweet sorghum presents stems with juice similar to that of sugar cane, rich in fermentable sugars, that may be used in off-season for sugar and ethanol production optimizing the sugar-ethanol sector. The objective of this work was to determine genetic correlations between characters and perform path analysis between juice volume and its components. Twenty-five sweet sorghum genotypes were evaluated in randomized blocks design with three repetitions and studied variables were: number of days to flowering; plant height; number of stems; weight of green mass; weight of dry mass; number of leaves; diameter of stems; volume of extracted juice and percentage of total soluble solids. In order to verify the existence of variability among the genotypes, data were subjected to variance analysis by F-test. Subsequently, genetic parameters were determined, as soon as genetic correlation estimator?s method, performed by t-test, to determine phenotypic correlation and bootstrap method for determining environmental and genetics correlation coefficient. Before performing path analysis a multicollinearity diagnosis was also conducted. The results of genetic correlation and path analysis point weight of green mass as the main variable influencing the juice volume, allowing these characters in indirect selection for increasing juice volume.
Palavras-Chave:  Correlação genética; Setor Sucroenergético; Volume do suco.
Thesagro:  Melhoramento Genético Vegetal.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/1130542/1/Correlations-between.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS29503 - 1UPCAP - DD
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