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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
18/11/2014 |
Data da última atualização: |
18/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FERREIRA, L. F. D.; MENDES, A. P.; AQUINO, W. B. de; PIROZI, M. R.; GOMES, F. dos S.; BORGES, J. T. da S. |
Afiliação: |
LUIZ FERNANDO DIAS FERREIRA, IFES; ALINE PEISINO MENDES, IFES; WELITON BARBOSA DE AQUINO, IFES; MONICA RIBEIRO PIROZI, UFV; FLAVIA DOS SANTOS GOMES, CTAA; JOÃO TOMAZ DA SILVA BORGES, IFMG. |
Título: |
Efeito da incorporação de gengibre na aceitação sensorial de biscoito de polvilho. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 24.; CONGRESSO DO INSTITUTO NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE FRUTOS TROPICAIS, 4., 2014, Aracaju. Inovação e sustentabilidade em ciência e tecnologia de alimentos: resumos. [Campinas]: SBCTA, 2014. |
Páginas: |
p. 88 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Análise sensorial; Sem glúten. |
Thesagro: |
Mandioca. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 00816nam a2200205 a 4500 001 2000487 005 2016-02-18 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFERREIRA, L. F. D. 245 $aEfeito da incorporação de gengibre na aceitação sensorial de biscoito de polvilho. 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 24.; CONGRESSO DO INSTITUTO NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE FRUTOS TROPICAIS, 4., 2014, Aracaju. Inovação e sustentabilidade em ciência e tecnologia de alimentos: resumos. [Campinas]: SBCTA$c2014 300 $ap. 88 650 $aMandioca 653 $aAnálise sensorial 653 $aSem glúten 700 1 $aMENDES, A. P. 700 1 $aAQUINO, W. B. de 700 1 $aPIROZI, M. R. 700 1 $aGOMES, F. dos S. 700 1 $aBORGES, J. T. da S.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Algodão. |
Data corrente: |
14/01/2020 |
Data da última atualização: |
20/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
DATOVO, C. de O.; SOARES, D. J. |
Afiliação: |
Caroline de Oliveira Datovo, Pontificia Universidade Católica - PUC; DARTANHA JOSE SOARES, CNPA. |
Título: |
Sensitivity of field isolates of Botryotinia ricini to fluazinam and thiophanate-methyl. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Tropical Plant Pathology, v. 44, n. 2, p. 205-208, April 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to determine the sensitivity of 61 Botryotinia ricini isolates to the fungicides fluazinam and thiophanate-methyl. The isolates were originated from Goiás (n = 3), Maranhão (n = 3), Mato Grosso (n = 12), Minas Gerais (n = 1), Paraíba (n = 8), Rio Grande do Sul (n = 19) and São Paulo (n = 15) states. Mycelial discs (6 mm) removed from 5-day-old colonies were transferred to Petri dishes containing potato dextrose agar (PDA) amended with different concentrations of the fungicides. Two perpendicular measurements of the radial growth were taken and used to calculate the percentage of mycelial growth inhibition (PMGI) for each treatment (isolate × fungicide × concentration) in relation to the control. PMGI were used to obtain the effective concentration that inhibits 50 and 95% of the mycelial growth (EC50 and EC95) by means of linear regression. For fluazinam, the EC50 and EC95 (mean ± SD) were 0.1738 ± 0.0802 μg/mL and 0.7938 ± 0.1254 μg/mL, while for thiophanatemethyl, the EC50 and EC95 were 0.3487 ± 0.0963 μg/mL and 1.1325 ± 0.2063 μg/mL, respectively. Both fungicides have high intrinsic toxicity to B. ricini but fluazinam was a more potent growth inhibitor compared to thiophanate-methyl. |
Palavras-Chave: |
Castor gray mold; Fungicide sensitivity. |
Thesaurus NAL: |
Chemical control. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/208767/1/Sensitivity-of-field-isolates-of-Botryotinia.pdf
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Marc: |
LEADER 01787naa a2200169 a 4500 001 2118747 005 2020-01-20 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aDATOVO, C. de O. 245 $aSensitivity of field isolates of Botryotinia ricini to fluazinam and thiophanate-methyl.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aThis study aimed to determine the sensitivity of 61 Botryotinia ricini isolates to the fungicides fluazinam and thiophanate-methyl. The isolates were originated from Goiás (n = 3), Maranhão (n = 3), Mato Grosso (n = 12), Minas Gerais (n = 1), Paraíba (n = 8), Rio Grande do Sul (n = 19) and São Paulo (n = 15) states. Mycelial discs (6 mm) removed from 5-day-old colonies were transferred to Petri dishes containing potato dextrose agar (PDA) amended with different concentrations of the fungicides. Two perpendicular measurements of the radial growth were taken and used to calculate the percentage of mycelial growth inhibition (PMGI) for each treatment (isolate × fungicide × concentration) in relation to the control. PMGI were used to obtain the effective concentration that inhibits 50 and 95% of the mycelial growth (EC50 and EC95) by means of linear regression. For fluazinam, the EC50 and EC95 (mean ± SD) were 0.1738 ± 0.0802 μg/mL and 0.7938 ± 0.1254 μg/mL, while for thiophanatemethyl, the EC50 and EC95 were 0.3487 ± 0.0963 μg/mL and 1.1325 ± 0.2063 μg/mL, respectively. Both fungicides have high intrinsic toxicity to B. ricini but fluazinam was a more potent growth inhibitor compared to thiophanate-methyl. 650 $aChemical control 653 $aCastor gray mold 653 $aFungicide sensitivity 700 1 $aSOARES, D. J. 773 $tTropical Plant Pathology$gv. 44, n. 2, p. 205-208, April 2019.
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Registro original: |
Embrapa Algodão (CNPA) |
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