BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSTEWART, D. J.; McKERN, N. M.; RAMSHAW, J. A. M.; TULLOCH, P. A. The effect of dissociation of bacteroides nodosus pili on their efficacy as a protective antigen agaisnt ovine footrot. Veterinary Microbiology, v. 27, n. 3/4, p. 283-293, May, 1991.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSTEWART, D. J.; ELLEMAN, T. C. A bacteroides nodossus pili vaccine producced by recombinant DNA for the prevention and treatment of foot-rot in sheep. Australian Veterinary Journal, v.64, p.79-81, 1987.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSTEWART, D. J.; PETERSON, J. E.; VAUGHAN, J. A.; CLARK, B. L.; EMERY, D. L.; CALDWELL, J. B.; KORTT, A. A. The patogenicity and cultural characteristics of virulent, intermediate and benign strains of bacteroides nodosus causing ovine foot-rot. Australian Veterinary Journal, v.63, n.10, p.317-326, 1986.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSTEWART, D. J.; EMERY, D. L.; CLARK, B. L.; PETERSON, J. E.; IYER, H.; JARRET, R. G. Differences between breeds of sheep in their responses to bacteroides nodosus vaccines. Australian Veterinary Journal, v.62, n.4, p.116-120, 1985.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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5.Imagem marcado/desmarcadoSTEWART, D. J.; CLARK, B. L.; PETERSON, J. E.; EMERY, D. L.; SMITH, E. F.; GRIFFITHS, D. A.; O`DONNELL, I. J. The protection given by pilus and whale cell vaccines of bacteroides nodosus strain 198 against ovine foot-rot induced by strains of different serogroups. Australian Veterinary Journal, v.62, n.5, p.153-159, 1985.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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6.Imagem marcado/desmarcadoBALON, E. K.; STEWART, D. J. Fish assemblages in a river with unusual gradient (Luongo, Africa-Zaire system), reflection on river zonation and description of another new species. Environmental Biology of Fishes, v.9, n.3/4, p.225-252, 1983.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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7.Imagem marcado/desmarcadoSTEWART, D. J. The role of various antigenic fractions of Bacteroides nodosus in eliciting protection against foot-rot in vaccinated sheep. Research in Veterinary Science, v. 24, n. 1 p. 14-17, Jan. 1978.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia.
Data corrente:  13/11/2013
Data da última atualização:  21/09/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  LIRA, G. M.; PASCOAL, J. C. M.; TORRES, E. A. F. S.; SOARES, R. A. M.; MENDONCA, S.; SAMPAIO, G. R.; CORREIA, M. S.; CABRAL, C. C. V. Q.; JÚNIOR, C. R. C.; LÓPES, A. M. Q.
Afiliação:  Giselda M. Lira, Universidade Federal de Alagoas; Jadna C. M. Pascoal, Universidade Federal de Alagoas; Elizabeth A. F. S. Torres, Universidade de São Paulo; Rosana A. M. Soares, Universidade de São Paulo; SIMONE MENDONCA, CNPAE; Geni R. Sampaio, Universidade de São Paulo; Meiryellen S. Correia, Universidade Federal de Alagoas; Caterine C. V. Q. Cabral, Universidade Federal de Alagoas; Cyro R. Cabral Júnior, Universidade Federal de Alagoas; Ana M. Q. López, Universidade Federal de Alagoas.
Título:  Influence of seasonality on the chemical composition of oysters (Crassostrea rhizophorae).
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 138, n. 2-3, p. 786-790, 2013.
DOI:  10.1016/j.foodchem.2012.11.088
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This paper aimed to evaluate the influence of seasonality on the chemical composition of oysters (Crassostrea rhizophorae). Samples were collected during summer and winter from the estuary and lagoon complex of the municipality of Barra de São Miguel, Alagoas, Brazil. Statistical differences (p< 0.05) between summer and winter were observed in relation to chemical composition. The oysters cultivated in the winter presented some nutritional advantages because of the higher levels of proteins and functional nutrients, such as the eicosapentaenoic?docosahexaenoic acid combination and percentages of polyunsaturated fatty acids (n3 and n6), and the lower levels of saturated fatty acids. Therefore, the animals in winter presented a higher content of cholesterol oxides. The levels of cholesterol oxides found in these products during winter may encourage researchers to investigate the composition of oysters cultivated in different climates all over the world.
Palavras-Chave:  Nutritional quality index; Seasonality.
Thesaurus NAL:  chemical composition; oysters.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAE2297 - 1UPCAP - DD
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