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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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41.Imagem marcado/desmarcadoNICKEL, O.; FAJARDO, T. V. M. Via de transmissão. Revista Cultivar HF, Pelotas, p. 12-13, jun./jul. 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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42.Imagem marcado/desmarcadoNICKEL, O.; FAJARDO, T. V. M. Vírus de morangos: novos e velhos desafios. Jornal da Fruta, Lages, v. 14, n. 176, p. 20-21, 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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43.Imagem marcado/desmarcadoNICKEL, O.; FAJARDO, T. V. M. Vírus. In: FIORAVANÇO, J. C.; ANTONIOLLI, L. R. (Ed.). Pera: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 160. Cap. 15.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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44.Imagem marcado/desmarcadoNICKEL, O.; FAJARDO, T. V. M. Virus das pereiras - O Papel da enxertia. Uberlândia, MG: Campo & Negócio - HF, v. 125, out. 2015, p. 75-77.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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45.Imagem marcado/desmarcadoFAJARDO, T. V. M.; BOTTON, M. Vírus em vinhedos: cochonilhas atuam como vetoras da doença. A Vindima, Flores da Cunha, v. 2, n. 7, p. 12-13, abr. 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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46.Imagem marcado/desmarcadoNICKEL, O.; FAJARDO, T. V. M. Viroses. In: ANTUNES, L. E. C.; REISSER JUNIOR, C.; SCHWENGBER, J. E. (Ed.) Morangueiro. Brasília, DF: Embrapa, 2016. Cap. 18.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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47.Imagem marcado/desmarcadoFAJARDO, T. V. M.; VANNI, M. F.; NICKEL, O. Absolute quantification of viruses by TaqMan real-time RT-PCR in grapevines. Ciência Rural, Santa Maria, v. 47, n. 6, e20161063, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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48.Imagem marcado/desmarcadoFAJARDO, T. V. M.; NHANI JUNIOR, A.; NICKEL, O. Analysis of virome by high-throughput sequencing disclosed multiple infection in a single grapevine plant. Ciência Rural, v. 53, n. 10, e20220284, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Uva e Vinho.

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49.Imagem marcado/desmarcadoFAJARDO, T. V. M.; NHANI JUNIOR, A.; NICKEL, O. Analysis of virome by high-throughput sequencing revealed multiple infection in a single grapevine plant. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FITOPATOLOGIA, 52., 2021. Anais... SBF, 2021. p. 194. Evento online.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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50.Imagem marcado/desmarcadoFAJARDO, T. V. M.; NHANI JUNIOR, A.; NICKEL, O. Analysis of virome by high-throughput sequencing revealed multiple infection in a single grapevine plant. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FITOPATOLOGIA, 52., 2021. Anais... [Brasília, DF]:SBF, ago. 2021. p. 194. Evento online.

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51.Imagem marcado/desmarcadoFAJARDO, T. V. M.; SANTOS, H. P. dos. Alterações metabólicas em videiras infectadas por vírus. Jornal da Fruta, Lages, v. 15, n. 180, p. 22-23, 2007.

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52.Imagem marcado/desmarcadoPERES, C. A.; FAJARDO, T. V. M.; NICKEL, O. Análise de curvas de dissociação de alta resolução da RT-PCR em tempo real para detectar e diferenciar variantes de vírus da videira. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 20., ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 16., 2023, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2024. p. 11. (Embrapa Uva e Vinho. Eventos Técnicos & Científicos, 2).

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53.Imagem marcado/desmarcadoFAJARDO, T. V. M.; PERES, C. A.; NICKEL, O. Análise das curvas de dissociação de alta resolução de RT-PCR em tempo real para detetar e diferenciar variantes brasileiras de vírus da videira Ciência e Técnica Vitivinícola, v. 38, n. 2, p. 188-195, 2023.

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54.Imagem marcado/desmarcadoBASSO, M. F.; FAJARDO, T. V. M.; SALDARELLI, P. Grapevine virus diseases: economic impact and current advances in viral prospection and management. Revista Brasileira de Fruticultura, v. 39, n. 1: (e-411), 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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55.Imagem marcado/desmarcadoFAJARDO, T. V. M.; EIRAS, M.; NICKEL, O. Grapevine yellow speckle viroid 1 detected in symptomatic grapevines in Brazil. In:CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 15., 2015, Bento Gonçalves, RS. p. 287. XV Congresso Latino-Americano de Viticultura e Enologia E XIII Congresso Brasileiro de Viticultura e Enologia. Bento Gonçalves-RS, 3 a 7 de Novembro de 2015.

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56.Imagem marcado/desmarcadoFAJARDO, T. V. M.; Bertocchi, A. A.; NICKEL, O. Determination of the grapevine virome by high-throughput sequencing and grapevine viruses detection in Serra Gaúcha, Brazil. Revista Ceres, Viçosa, v. 67, n. 2, p. 156-163, mar./apr. 2020.

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57.Imagem marcado/desmarcadoFAJARDO, T. V. M.; PALLÁS, V.; SÁNCHEZ-NAVARRO, J. A. Caracterización de determinates virales críticos para el transporte a larga distancia. In: CONGRESO NACIONAL DE VIROLOGÍA, 10., 2009, Salamanca, Espanha. Libro de resúmenes. [S.l.: Sociedad Española de Virología, 2009]. p. 99. Resumo CO1.3.

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58.Imagem marcado/desmarcadoFAJARDO, T. V. M.; NICKEL, O.; EIRAS, M. Detecção e caracterização molecular dos genes da proteína capsidial de ilarvírus e ampelovírus que infectam fruteiras temperadas. Ciência Rural, Santa Maria, v. 41, n. 1, p. 5-9, jan. 2011. Nota técnica.

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59.Imagem marcado/desmarcadoRÉ, I. da; FAJARDO, T. V. M.; NICKEL, O. Detecção de isolados do Grapevine fanleaf virus em videiras por meio de testes sorológico e molecular. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 18., ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA UVA E VINHO, 14., 2020, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, p. 13, 2020. (Embrapa Uva e Vinho. Documentos, 124).

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60.Imagem marcado/desmarcadoFAJARDO, T. V. M.; EIRAS, M.; NICKEL, O. Detection and molecular characterization of Grapevine yellow speckle viroid 1 isolates infecting grapevines in Brazil. Tropical Plant Pathology, Brasília, DF, v. 41, p. 246-253, July 2016.

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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  16/04/2024
Data da última atualização:  16/04/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  MENESES, A. J. G.; POMPEU, R. C. F. F.; SALLES, H. O.; FARIAS, A. S. S.; NENEM, L. H. S.; COSTA, C. S.; GUEDES, L. F.; MARANGUAPE, J. S.; PEREIRA, P. L.; CÂNDIDO, M. J. D.
Afiliação:  ABNER JOSÉ GIRÃO MENESES, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA DO CEARÁ; ROBERTO CLAUDIO FERNANDES F POMPEU, CNPC; HEVILA OLIVEIRA SALLES FIGUEIREDO, CNPC; UNIVERSIDADE ESTADUAL DO VALE DO ACARAÚ; UNIVERSIDADE ESTADUAL DO VALE DO ACARAÚ; CLÉSIO DOS SANTOS COSTA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; LUCIANA FREITAS GUEDES; JÉSSICA SOUSA MARANGUAPE, UNIVERSIDADE ESTADUAL VALE DO ACARAÚ; UNIVERSIDADE ESTADUAL DO VALE DO ACARAÚ; MAGNO JOSÉ DUARTE CÂNDIDO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ.
Título:  Canopy structure, behavioral and physiological aspects of pasture-finished sheep using castor bean cake as alternative input.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 76, n. 2, p. 297-312, 2024.
DOI:  https://doi.org/10.1590/1678-4162-13108
Idioma:  Português
Notas:  Título em português: Estrutura do dossel, aspectos comportamentais e fisiológicos de ovinos terminados em pasto, usando-se torta de mamona como insumo alternativo.
Conteúdo:  Abstract: The purpose was to evaluate structural characteristics of pasture, behavioral aspects and physiological parameters of sheep finished on irrigated Tamani grass pasture under continuous stocking, using castor bean cake as alternative input. Structural characteristics of the pasture were assessed in a randomized block design in 2 x 2 factorial arrangement, with two sources of nitrogen fertilization (mineral - urea and organic - in natura castor bean cake) and two supplements (with or without detoxified castor bean cake), in four replications (paddocks). Behavioral aspects and physiological parameters were assessed in a randomized block design with four treatments, and repeated measures over time in eight replications (sheep). Total forage biomass, green leaf blade biomass, grazing, rumination, and idleness times, as well as respiratory rate and rectal temperature were assessed. Urea provided greater leaf blade biomass (1,807 kg DM.ha.cycle-1) and tiller population density (1,592 tillers.m-2). Grazing time reduced 65 minutes.day-1 for animals supplemented with detoxified castor bean cake and kept in pastures fertilized with urea. The use of castor bean cake did not change the physiological parameters of the animals in any of the managements evaluated and can be used as a strategic input in the finishing of sheep on pasture. Resumo: Objetivou-se avaliar as características estruturais da pastagem, os aspectos comportamentais e os parâmetros fisiológicos de ovinos termina... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Adubação nitrogenada; Brasil; Índice de área foliar; Rectal temperature; Santa Inês; Semiárido; Temperatura retal; Torta de mamona.
Thesagro:  Alimento Para Animal; Biomassa; Fêmea; Nutrição Animal; Ovino; Ricinus Communis; Terminação; Uréia.
Thesaurus NAL:  Biomass; Brazil; Dietary supplements; Feed supplements; Females; Finishing; Leaf area index; Nitrogen fertilizers; Ruminant nutrition; Semiarid zones; Sheep feeding; Urea.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1163640/1/CNPC-2024-Canopy-structure-behavioral.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
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