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Registros recuperados : 5 | |
1. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | TEIXEIRA, W. G.; REIS, A. M. H. dos; PIMENTEL, L. G.; VALLE, L. G. de F.; LUMBRERAS, J. F.; CERNICCHIARO, G. R. C.; SHINZATO, E. Avaliação da susceptibilidade magnética e da condutividade elétrica aparente dos perfis da XIV Reunião Brasileira de Classificação e Correlação de Solos - RCC de Goiás e Tocantins. In: SANTOS, G. G.; OLIVEIRA, V. A. de; LUMBRERAS, J. F.; COELHO, M. R.; ALMEIDA, R. E. M. de; MADARI, B. E. (ed.). Guia de campo da XIV Reunião Brasileira de Classificação e Correlação de Solos: RCC de Goiás e Tocantins. Brasília, DF: Embrapa, 2023. E-book. cap. 13. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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2. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | TEIXEIRA, W. G.; LUMBRERAS, J. F.; CORDEIRO, F. R.; MAESTÁ, B. C.; CERNICCHIARO, G.; SHINZATO, E. Avaliação da susceptibilidade magnética e da condutividade elétrica aparente dos perfis da XIII Reunião Brasileira de Classificação e Correlação de Solos: RCC do Maranhão. In: SILVA, M. B. e; LUMBRERAS, J. F.; COELHO, M. R.; OLIVEIRA, V. A. de (ed.). Guia de campo da XIII Reunião Brasileira de Classificação e Correlação de Solos: RCC do Maranhão. Brasília, DF: Embrapa, 2020. E-book. cap. 11. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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3. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CERNICCHIARO, G.; BARMAK, R.; TEIXEIRA, W. G. Automatização da avaliação da condutividade hidráulica saturada: validação da metodologia em solos arenosos da Ilha de São Luiz - MA, Brasil. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE SOLOS ARENOSOS, 3., 2019, Campo Grande, MS. Intensificação agropecuária sustentável em solos arenosos: anais... Brasília, DF: Embrapa, 2019. E-book. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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5. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | TEIXEIRA, W. G.; SCHMIDT, M.; SHINZATO, E.; MANSUR, K.; SCHAAN, D. P.; FONTANA, A.; CERNICCHIARO, G. Susceptibilidade magnética em amostras de solos de sitios arqueológicos do Brasil: potencialidades e limitações da avaliação do fenômeno da termoremanência. In: CONGRESSO DA ASSOCIAÇÃO BRASILEIRA DE ESTUDOS DO QUATERNÁRIO, 16., 2017, Bertioga. Mudanças climáticas no passado e no presente: conhecer para entender as consequências no futuro: anais. São Paulo: ABEQUA, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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Registros recuperados : 5 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
16/12/2020 |
Data da última atualização: |
16/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
QUADROS, C. da C. de; LIMA, K. O.; BUENO, C. H. L.; FOGACA, F. H. dos S.; ROCHA, M. da; PRENTICE, C. |
Afiliação: |
Camila da Costa de Quadros, UFRGS; Karina Oliveira Lima, UFRGS; Caio Hendrix Luz Bueno, UFRGS; FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CTAA; Meritaine da Rocha, UFRGS; Carlos Prentice, UFRGS. |
Título: |
Effect of the edible coating with protein hydrolysate on cherry tomatoes shelf life. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Journal Of Food Process Preservation, e14760, 2020. p. 1-9. |
DOI: |
https://doi.org/10.1111/jfpp.14760 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Alternatives to increase fruit shelf life without the addition of synthetic preserva-tives, such as the use of edible coatings incorporated with bioactive compounds, should be explored. This study evaluated the effects of edible coating with fish pro-tein hydrolysate on the quality and shelf life of cherry tomatoes. The cherry tomatoes were divided into four treatments: Control; coated with glycerol (5%; w/v); coated with glycerol (5%; w/v) and added with protein hydrolysate (1%; w/v) and coated with glycerol (5%; w/v) and added with protein hydrolysate (2%; w/v). The coated or uncoated cherry tomatoes were evaluated at 0, 7, 14, 21, and 45 days of chilled or room temperature storage for color, weight loss, firmness, soluble solids, pH, and molds and yeasts. The microbiological data suggested the edible coating with protein hydrolysate has bioactivity because inhibited the proliferation of molds and yeasts. However, in the other analyses showed no superior shelf life compared to the control. |
Thesaurus NAL: |
Food technology. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01646naa a2200205 a 4500 001 2128257 005 2020-12-16 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1111/jfpp.14760$2DOI 100 1 $aQUADROS, C. da C. de 245 $aEffect of the edible coating with protein hydrolysate on cherry tomatoes shelf life.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aAlternatives to increase fruit shelf life without the addition of synthetic preserva-tives, such as the use of edible coatings incorporated with bioactive compounds, should be explored. This study evaluated the effects of edible coating with fish pro-tein hydrolysate on the quality and shelf life of cherry tomatoes. The cherry tomatoes were divided into four treatments: Control; coated with glycerol (5%; w/v); coated with glycerol (5%; w/v) and added with protein hydrolysate (1%; w/v) and coated with glycerol (5%; w/v) and added with protein hydrolysate (2%; w/v). The coated or uncoated cherry tomatoes were evaluated at 0, 7, 14, 21, and 45 days of chilled or room temperature storage for color, weight loss, firmness, soluble solids, pH, and molds and yeasts. The microbiological data suggested the edible coating with protein hydrolysate has bioactivity because inhibited the proliferation of molds and yeasts. However, in the other analyses showed no superior shelf life compared to the control. 650 $aFood technology 700 1 $aLIMA, K. O. 700 1 $aBUENO, C. H. L. 700 1 $aFOGACA, F. H. dos S. 700 1 $aROCHA, M. da 700 1 $aPRENTICE, C. 773 $tJournal Of Food Process Preservation, e14760, 2020. p. 1-9.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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