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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  09/10/2014
Data da última atualização:  23/05/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CARDOSO, L. de M.; MONTINI, T. A.; PINHEIRO, S. S.; QUEIROZ, V. A. V.; PINHEIRO SANT'ANA, H. M.; MARTINO, H. S. D.; MOREIRA, A. V. B.
Afiliação:  VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS.
Título:  Effects of processing with dry heat and wet heat on the antioxidant profile of sorghum.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, London, v. 152, p. 210-217, 2014.
DOI:  10.1016/j.foodchem.2013.11.106
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The effects of domestic processing with dry heat (F2-oven/milling; F3-milling/oven; F4-microwave oven/milling; F5-milling/microwave oven; F6-popped grains/milling) and wet heat (F7-cooking in water/drying/milling) on the antioxidant profile of sorghum flours (F1-raw flour) were evaluated. 3-Deoxyanthocyanidins and total phenolic compounds were stable to dry heat (retention between 96.1% and 106.3%) and reduced with wet heat. All processing with dry heat increased the vitamin E content (2,201.9–3,112.1 ?g/100 g) and its retention, and reduced the carotenoids (4.78–17.27 ?g/100 g). The antioxidant activity in processed flours with dry heat remained constant (F3 and F6) or increased (F2, F4 and F5) and decreased after processing with wet heat. Overall, the grains milled before processing in oven and in microwave oven retained more vitamin E and less carotenoids than those milled after these processing. In conclusion, dry heat did not affect the phenolic compounds and 3-deoxyanthocyanidins of sorghum, but increased the vitamin E and antioxidant activity, and reduced the carotenoids. The wet heat processing reduced all antioxidant compounds except carotenoids, which increased.
Thesagro:  Antioxidante; Sorgo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS26193 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  18/11/2020
Data da última atualização:  18/11/2020
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  CONTE, O.; POSSAMAI, E. J.; SILVA, G. C.; REIS, E. A.; GOMES, E. C.; CORRÊA-FERREIRA, B. S.; ROGGIA, S.; PRANDO, A. M.
Afiliação:  OSMAR CONTE, CNPSO; ENGENHEIRO-AGRÔNOMO, MESTRE, EXTENSIONISTA DO IDR-PARANÁ, PATO BRANCO, PR; CIENTISTA DA COMPUTAÇÃO, DOUTOR, PROFESSOR DA UTFPR, CAMPUS CORNÉLIO PROCÓPIO, CORNÉLIO PROCÓPIO, PR; ENGENHEIRA-AGRÔNOMA, MESTRE, EXTENSIONISTA DO IDR-PARANÁ, TOLEDO, PR; ENGENHEIRO-AGRÔNOMO, MESTRE, EXTENSIONISTA DO IDR-PARANÁ, ASSAÍ, PR; APOSENTADA DA EMBRAPA SOJA, LONDRINA, PR; SAMUEL ROGGIA, CNPSO; ANDRE MATEUS PRANDO, CNPSO.
Título:  Resultados do manejo integrado de pragas da soja na safra 2019/2020 no Paraná.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Londrina: Embrapa Soja, 2020.
Páginas:  65 p.
Série:  (Embrapa Soja. Documentos, 431).
Idioma:  Português
Thesagro:  Controle Integrado; Praga de Planta; Soja.
Thesaurus NAL:  Integrated pest management; Soybeans.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217939/1/Doc-431.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO39967 - 1UMTLV - DD
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