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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
09/10/2014 |
Data da última atualização: |
23/05/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CARDOSO, L. de M.; MONTINI, T. A.; PINHEIRO, S. S.; QUEIROZ, V. A. V.; PINHEIRO SANT'ANA, H. M.; MARTINO, H. S. D.; MOREIRA, A. V. B. |
Afiliação: |
VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS. |
Título: |
Effects of processing with dry heat and wet heat on the antioxidant profile of sorghum. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, London, v. 152, p. 210-217, 2014. |
DOI: |
10.1016/j.foodchem.2013.11.106 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effects of domestic processing with dry heat (F2-oven/milling; F3-milling/oven; F4-microwave oven/milling; F5-milling/microwave oven; F6-popped grains/milling) and wet heat (F7-cooking in water/drying/milling) on the antioxidant profile of sorghum flours (F1-raw flour) were evaluated. 3-Deoxyanthocyanidins and total phenolic compounds were stable to dry heat (retention between 96.1% and 106.3%) and reduced with wet heat. All processing with dry heat increased the vitamin E content (2,201.9–3,112.1 ?g/100 g) and its retention, and reduced the carotenoids (4.78–17.27 ?g/100 g). The antioxidant activity in processed flours with dry heat remained constant (F3 and F6) or increased (F2, F4 and F5) and decreased after processing with wet heat. Overall, the grains milled before processing in oven and in microwave oven retained more vitamin E and less carotenoids than those milled after these processing. In conclusion, dry heat did not affect the phenolic compounds and 3-deoxyanthocyanidins of sorghum, but increased the vitamin E and antioxidant activity, and reduced the carotenoids. The wet heat processing reduced all antioxidant compounds except carotenoids, which increased. |
Thesagro: |
Antioxidante; Sorgo. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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Registro |
Volume |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
18/11/2020 |
Data da última atualização: |
18/11/2020 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
CONTE, O.; POSSAMAI, E. J.; SILVA, G. C.; REIS, E. A.; GOMES, E. C.; CORRÊA-FERREIRA, B. S.; ROGGIA, S.; PRANDO, A. M. |
Afiliação: |
OSMAR CONTE, CNPSO; ENGENHEIRO-AGRÔNOMO, MESTRE, EXTENSIONISTA DO IDR-PARANÁ, PATO BRANCO, PR; CIENTISTA DA COMPUTAÇÃO, DOUTOR, PROFESSOR DA UTFPR, CAMPUS CORNÉLIO PROCÓPIO, CORNÉLIO PROCÓPIO, PR; ENGENHEIRA-AGRÔNOMA, MESTRE, EXTENSIONISTA DO IDR-PARANÁ, TOLEDO, PR; ENGENHEIRO-AGRÔNOMO, MESTRE, EXTENSIONISTA DO IDR-PARANÁ, ASSAÍ, PR; APOSENTADA DA EMBRAPA SOJA, LONDRINA, PR; SAMUEL ROGGIA, CNPSO; ANDRE MATEUS PRANDO, CNPSO. |
Título: |
Resultados do manejo integrado de pragas da soja na safra 2019/2020 no Paraná. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Londrina: Embrapa Soja, 2020. |
Páginas: |
65 p. |
Série: |
(Embrapa Soja. Documentos, 431). |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Controle Integrado; Praga de Planta; Soja. |
Thesaurus NAL: |
Integrated pest management; Soybeans. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217939/1/Doc-431.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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