BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  26/06/2013
Data da última atualização:  07/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BAAR, R.; CORDEIRO, M. dos R.; DENICH, M.; FÖLSTER, H.
Afiliação:  RENATE BAAR, INSTITUTE OF SOIL SCIENCE AND FOREST NUTRITION; MANOEL DOS REIS CORDEIRO, CPATU; MANFRED DENICH, CENTRE FOR DEVELOPMENT RESEARCH; HORST FÖLSTER, INSTITUTE OF SOIL SCIENCE AND FOREST NUTRITION.
Título:  Floristic inventory of secondary vegetation in agricultural systems of East-Amazonia.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Biodiversity and Conservation, v. 13, n. 3, p. 501-528, Mar. 2004.
DOI:  10.1023/B:BIOC.0000009494.16263.fb
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Small farmers in the Bragantina (East-Amazonia, Brazil) traditionally apply a rotation of 2 years cultivation and 4?10 years forest fallow. More recently introduced pepper plantations fell fallow after fungus hazards. We studied the floristic composition of this young secondary vegetation by means of 92 vegetation relevés in 58 plots of forest fallow and 34 plots of pepper fallow with sizes ranging from 40 to 300 m2. The age of the fallow vegetation ranged from 4 months to 10 years. We found 673 species belonging to 97 families. The list of plant species presented in the Appendix totals 827 species, including species collected in additional field surveys. The species are registered with scientific and local names as well as growth forms. The families with the largest numbers of species were Myrtaceae (34 species), Leguminosae (87), Sapindaceae (17), which contain mainly trees and shrubs, and Bignoniaceae (29), Connaraceae (12), Smilacaceae (22) with mainly vines, the forb dominated families Asteraceae (25), Euphorbiaceae (21), Rubiaceae (20), and Cyperaceae (16) and Poaceae (35). A comparison with local and regional inventories shows similarities to fallow vegetations and secondary forests, and floristic distance to primary forests
Thesagro:  Flora Tropical; Uso da Terra; Vegetação Secundária.
Thesaurus Nal:  Amazonia.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU47794 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA JUNIOR J. B. de; GUERRA, J. G. M.; GOULART, J. M.; SILVA, L. O. da; ESPINDOLA, J. A. A.; ARAUJO, E. da S. Agronomic efficiency of fermented composts in organic fertilization management of butterhead lettuce and green leaf lettuce. Horticultura Brasileira, v. 41, e2599, 2023. Título em Português: ficiência agronômica de compostos fermentados na fertilização de alfaces tipo americana e crespa em sistema orgânico
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 2
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.
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2.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, L. O. da; ASSIS, R. L. de; SILVA, L. L. da; SOUZA JUNIOR, J. B. de; AQUINO, A. M. de; GUERRA, J. G. M. Caracterização do teor de umidade de compostos fermentados confeccionados a partir de misturas de bagaço de cervejaria com diferentes farelos vegetais. In: SEMANA CIENTÍFICA JOHANNA DÖBEREINER, 19, 2019, Seropédica, RJ. Bioeconomia, diversidade e riqueza para o desenvolvimento sustentável. Caderno de resumos... Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2019.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.
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3.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, L. O. da; GUERRA, J. G. M.; GOULART, J. M.; ARAUJO, E. da S.; ESPINDOLA, J. A. A.; ROUWS, J. R. C. Avaliação da fertilização com compostos fermentados confeccionados a partir de farelos vegetais e resíduos agrícolas no cultivo orgânico de salsa. In: SEMANA CIENTÍFICA JOHANNA DÖBEREINER, 22., 2022, Seropédica. Bicentenário da Independência: 200 anos de ciência, tecnologia e inovação no Brasil: caderno de resumos... Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2022.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.
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4.Imagem marcado/desmarcadoGOULART, J. M.; GUERRA, J. G. M.; RUMJANEK, N. G.; ARAUJO, E. da S.; ESPINDOLA, J. A. A.; SILVA, L. O. da. Compostos fermentados bioativados: fontes de inóculo e capacidade de fornecimento de nutrientes. Cadernos de Agroecologia, v. 19, n. 1, p. 1-6, 2024.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.
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5.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, L. O. da; ASSIS, R. L. de; SILVA, E. M. R. da; SAGGIN JUNIOR, O. J.; SILVA, L. L. da; GUERRA, J. G. M. Espécies de fungos micorrízicos arbusculares nativos na rizosfera de plantas de lúpulo cultivadas na região Serrana do Estado do Rio de Janeiro. Cadernos de Agroecologia, v. 19, n. 1, p. 1-6, 2024.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Uva e Vinho.
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