|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
22/02/2013 |
Data da última atualização: |
03/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
PRADO, R. M.; CAIONE, G.; SILVA, D. J. |
Afiliação: |
DAVI JOSE SILVA, CPATSA. |
Título: |
Macronutrient and micronutrient deficiency symptoms in mango. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: VALAVI, S. G.; RAJMOHAN, K.; GOLVI, J. N.; PETER, K. V.; THOTTAPPILLY, G. Mango: cultivation in different countries. Houston: Studium Press LLC, 2012. |
Volume: |
v. 1, |
Páginas: |
cap. 30, p. 470-478. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Nutrient deficiency symptoms bear a direct relationship with the plant biological functions, starting with modifications at the biochemical levei and then evolving to the sub cellular, cellular, levels and, at the last stage, to the tissue levei, this being the only instance when symptoms become visible. Each nutrient is characterized by singular symptoms so that itis possible, by visual examination of the plant, to evaluate the orchard nutritional status. Although reaching its highest efficiency when appliedto perennial plants, visual examination is still considered as a complementto soil and plant chemical analyses. |
Palavras-Chave: |
Macronutriente; Mango; Micronutriente; Sintomas de deficiência. |
Thesagro: |
Deficiência; Manga; Mangifera Indica; Solo. |
Thesaurus Nal: |
Mangoes. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01438naa a2200277 a 4500 001 1950585 005 2022-06-03 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPRADO, R. M. 245 $aMacronutrient and micronutrient deficiency symptoms in mango. 260 $c2012 300 $acap. 30, p. 470-478. v. 1, 490 $vv. 1, 520 $aNutrient deficiency symptoms bear a direct relationship with the plant biological functions, starting with modifications at the biochemical levei and then evolving to the sub cellular, cellular, levels and, at the last stage, to the tissue levei, this being the only instance when symptoms become visible. Each nutrient is characterized by singular symptoms so that itis possible, by visual examination of the plant, to evaluate the orchard nutritional status. Although reaching its highest efficiency when appliedto perennial plants, visual examination is still considered as a complementto soil and plant chemical analyses. 650 $aMangoes 650 $aDeficiência 650 $aManga 650 $aMangifera Indica 650 $aSolo 653 $aMacronutriente 653 $aMango 653 $aMicronutriente 653 $aSintomas de deficiência 700 1 $aCAIONE, G. 700 1 $aSILVA, D. J. 773 $tIn: VALAVI, S. G.; RAJMOHAN, K.; GOLVI, J. N.; PETER, K. V.; THOTTAPPILLY, G. Mango: cultivation in different countries. Houston: Studium Press LLC, 2012.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
05/01/2017 |
Data da última atualização: |
10/04/2024 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
LIMA, M. V. D. de O.; LIMA, L. L. A. de; PEREIRA, G. E.; ARRUDA, J. H. B. de; GUERRA, N. B. |
Afiliação: |
Márcia Valéria Dantas de Oliveira Lima, Departamento de Nutrição, UFPE, Recife, Brazil.; Luciana Leite de Andrade Lima, Departamento de Tecnologia Rural, UFRPE, Recife, Brazil.; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV / CPATSA; José Humberto Barros de Arruda, Departamento de Química, UFRPE, Recife, Brazil; Nonete Barbosa Guerra, Departamento de Nutrição, UFPE, Recife, Brazil. |
Título: |
Phenolic compounds and organic acids evaluation on red grapes used for winemaking in the Northeast of Brazil. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016. |
Páginas: |
p. 51. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Monitoring maturation to determine harvest time is very important to determine the enological potential and the quality characteristics and typicality of the wines (Borghezan et al., 2011). Considering that there is no cold weather in the São Francisco Valley, it is possible to scale and production of two harvests per year. This study aimed to determine the chemical composition of the ?Syrah? and ?Tempranillo? grapes, during maturation. Sixty plants were used for each cultivar, divided into three blocks. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Compostos fenólicos; Nordeste (BR); Uvas vermelhas. |
Thesagro: |
Uva; Vinho. |
Thesaurus NAL: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152845/1/Giuliano-p51-Book-of-Abstracts-ISTW-2016.pdf
|
Marc: |
LEADER 01316nam a2200253 a 4500 001 2060573 005 2024-04-10 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aLIMA, M. V. D. de O. 245 $aPhenolic compounds and organic acids evaluation on red grapes used for winemaking in the Northeast of Brazil.$h[electronic resource] 260 $aIn: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts... Petrolina: Embrapa Semiárido$c2016 300 $ap. 51. 520 $aMonitoring maturation to determine harvest time is very important to determine the enological potential and the quality characteristics and typicality of the wines (Borghezan et al., 2011). Considering that there is no cold weather in the São Francisco Valley, it is possible to scale and production of two harvests per year. This study aimed to determine the chemical composition of the ?Syrah? and ?Tempranillo? grapes, during maturation. Sixty plants were used for each cultivar, divided into three blocks. 650 $aGrapes 650 $aUva 650 $aVinho 653 $aBrasil 653 $aCompostos fenólicos 653 $aNordeste (BR) 653 $aUvas vermelhas 700 1 $aLIMA, L. L. A. de 700 1 $aPEREIRA, G. E. 700 1 $aARRUDA, J. H. B. de 700 1 $aGUERRA, N. B.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|