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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  22/02/2013
Data da última atualização:  03/06/2022
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  PRADO, R. M.; CAIONE, G.; SILVA, D. J.
Afiliação:  DAVI JOSE SILVA, CPATSA.
Título:  Macronutrient and micronutrient deficiency symptoms in mango.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: VALAVI, S. G.; RAJMOHAN, K.; GOLVI, J. N.; PETER, K. V.; THOTTAPPILLY, G. Mango: cultivation in different countries. Houston: Studium Press LLC, 2012.
Volume:  v. 1,
Páginas:  cap. 30, p. 470-478.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Nutrient deficiency symptoms bear a direct relationship with the plant biological functions, starting with modifications at the biochemical levei and then evolving to the sub cellular, cellular, levels and, at the last stage, to the tissue levei, this being the only instance when symptoms become visible. Each nutrient is characterized by singular symptoms so that itis possible, by visual examination of the plant, to evaluate the orchard nutritional status. Although reaching its highest efficiency when appliedto perennial plants, visual examination is still considered as a complementto soil and plant chemical analyses.
Palavras-Chave:  Macronutriente; Mango; Micronutriente; Sintomas de deficiência.
Thesagro:  Deficiência; Manga; Mangifera Indica; Solo.
Thesaurus Nal:  Mangoes.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA49594 - 1UPCPL - PP634.44V137mv.1
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  05/01/2017
Data da última atualização:  10/04/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  LIMA, M. V. D. de O.; LIMA, L. L. A. de; PEREIRA, G. E.; ARRUDA, J. H. B. de; GUERRA, N. B.
Afiliação:  Márcia Valéria Dantas de Oliveira Lima, Departamento de Nutrição, UFPE, Recife, Brazil.; Luciana Leite de Andrade Lima, Departamento de Tecnologia Rural, UFRPE, Recife, Brazil.; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV / CPATSA; José Humberto Barros de Arruda, Departamento de Química, UFRPE, Recife, Brazil; Nonete Barbosa Guerra, Departamento de Nutrição, UFPE, Recife, Brazil.
Título:  Phenolic compounds and organic acids evaluation on red grapes used for winemaking in the Northeast of Brazil.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016.
Páginas:  p. 51.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Monitoring maturation to determine harvest time is very important to determine the enological potential and the quality characteristics and typicality of the wines (Borghezan et al., 2011). Considering that there is no cold weather in the São Francisco Valley, it is possible to scale and production of two harvests per year. This study aimed to determine the chemical composition of the ?Syrah? and ?Tempranillo? grapes, during maturation. Sixty plants were used for each cultivar, divided into three blocks.
Palavras-Chave:  Brasil; Compostos fenólicos; Nordeste (BR); Uvas vermelhas.
Thesagro:  Uva; Vinho.
Thesaurus NAL:  Grapes.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152845/1/Giuliano-p51-Book-of-Abstracts-ISTW-2016.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV16980 - 1UPCRA - DD
CPATSA56277 - 1UMTRA - DD
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