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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  22/10/2012
Data da última atualização:  15/10/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SANTOS, C. A. F.; CORRÊA, L. C.
Afiliação:  CARLOS ANTONIO FERNANDES SANTOS, CPATSA.
Título:  Antioxidant and biochemical content in Brazilian guava germplasm with white, red and pink pulps.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, Leuven, n. 959, p. 125-130, sept. 2012.
Idioma:  Inglês
Notas:  Edição do Proceedings of the III International Symposium on Guava and other Myrtaceae, Petrolina, sept. 2012.
Conteúdo:  Guava is an excellent source of antioxidant compounds due to its high content of phenolics, lycopene and vitamin C. The international guava market is dominated mainly by white guava, while red guava dominates the Brazilian market. The objective of this study was to analyze the content of Brazilian guava accessions contrasting for pulp colors to support the guava breeding program, focusing on accessions with high antioxidant compound contents. Sixty guava accessions established in a germplasm bank at Embrapa Tropical Semi-Arid, Brazil were evaluated for total antioxidant activity, phenolic compounds, ascorbic acid, flavonoids, lycopene, beta-carotene, titratable acidity, soluble solids and total soluble sugars. The accessions, including white (n=10), red (n=23) and pink (n=27) pulp fruits, were grown in a randomized block design, with two replications/accession. An ANOVA was performed with the degrees of freedom based upon the three pulp color groups. White guava did not present variability for the majority of compounds, except soluble solids. Red and pink guava presented high variability (p<0.01) for most compounds, except flavonoids in pink guava and flavonoids, beta-carotene, soluble solids and total sugars in red guava. The white*red + pink pulp contrasts were significant (p<0.01) for most compounds, except for titratable acidity and soluble solids, with greater mean values in the pink + red accessions, except for total soluble sugars. The red*pink contrasts were also sig... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Coloração da polpa; Compostos antioxidante; Compostos fenólicos.
Thesagro:  Goiaba.
Thesaurus Nal:  Guavas; Psidium.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA48779 - 1UPCAP - PP
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  28/01/2008
Data da última atualização:  14/04/2008
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Circulação/Nível:  -- - --
Autoria:  MIRANDA, J. P. L.; SILVA, L. M.; LIMA, R. L.; DONAGEMMA, G. K.; BERTOLINO, A. V. F. A.; LOPES, M. R. S.; FERNANDES, N. F.
Título:  Relação do manejo e cultivos distintos com propriedades físicas de um cambissolo em ambiente agrícola serrano - Bom Jardim (RJ).
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 31., 2007, Gramado.
Idioma:  Português
Notas:  Resumo
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPS12924 - 1UPCPL - --2008.00072
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