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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
27/09/2012 |
Data da última atualização: |
24/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
BOTREL, N.; RESENDE, F. V.; LEITE, B. S. F.; NASSUR, R. C. M. R.; VILAS BOAS, E. V. B. |
Afiliação: |
NEIDE BOTREL, CNPH; FRANCISCO VILELA RESENDE, CNPH; BIANCA SAVIA FERREIRA LEITE, CNPH. |
Título: |
Quality of italian tomato fruit from organic and conventional production systems and stored at two temperatures. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Horticulturae, The Hague, n. 934, p. 1183-1188, 2012. |
DOI: |
10.17660/ActaHortic.2012.934.159 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The quality attributes of Italian tomato fruit produced in organic and conven-tional systems, and packed and stored at room temperature (24±2.0°C and 32±2% RH) or cool conditions (12±1°C and 73±1% RH) for 20 days were determined. Color, firmness, titratable acidity, total soluble solids, vitamin C, lycopene, ? carotene, total phenolics and total antioxidant activity were evaluated. Concentrations of lycopene, ? carotene, vitamin C, acidity, phenolics and antioxidant activity were influenced by the cropping system, and time and temperature of storage. Fruit produced organically had higher concentrations of vitamin C throughout storage as well as higher soluble solids at 0, 10 and 20 days, and higher antioxidant activity at 0, 5 and 10 days than conventional fruit regardless of storage temperature. Fruit from the conventional cropping system had higher acidity than organically produced fruit at 5 and 15 days of room and cool storage. At 10, 15 and 20 days, there were no differences in lycopene concentrations of tomatoes between cropping systems. |
Palavras-Chave: |
Cultivo convencional; Cultivo orgânico; Solanum lycopersicon. |
Thesagro: |
Armazenamento; Lycopersicon Esculentum; Qualidade; Temperatura; Tomate. |
Thesaurus Nal: |
Postharvest systems. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 1 | |
1. |  | BARIONI JUNIOR, W.; PACKER, I. U.; MORAES, N.; SOBESTIANSK, J.; FREITAS, A. R. de. Identificação dos fatores de riscos do ecossistema na maternidade por meio de análise de correspondência. I. Diarréias. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MEDICINA VETERINÁRIA, 24., 1996, Goiânia, GO, Anais... Goiânia: CBMV, 1996. p.196-197. Resumo.Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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Registros recuperados : 1 | |
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