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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  19/09/2012
Data da última atualização:  25/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GORDON, A.; FRIEDRICH, M.; MATTA, V. M. da; MOURA, C. F. H.; MARX, F.
Afiliação:  ANDRÉ GORDON, UNIVERSITY OF BONN, GERMANY; MIRKO FRIEDRICH, UNIVERSITY OF BONN, GERMANY; VIRGINIA MARTINS DA MATTA, CTAA; CARLOS FARLEY HERBSTER MOURA, CNPAT; FRIEDHELM MARX, UNIVERSITY OF BONN, GERMANY.
Título:  Changes in phenolic composition, ascorbic acid and antioxidant capacity in cashew apple (Anacardium occidentale L.) during ripening.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Fruits, v. 67, n. 4, p. 267-276, Jul. 2012.
DOI:  10.1051/fruits/2012023
Idioma:  Inglês
Português
Conteúdo:  Cashew apple is a rich source of sugars, vitamin C and polyphenols. In spite of its nutritional value, this pseudo-fruit has been left unexploited to a large extent in the crop-growing areas. Some reports of the chemical characteristics of cashew apple have been published. However, nothing is known about the changes in the composition of its bioactive compounds in the course of ripening.Materials and methods. Cashew apples at three different maturity stages were examined with respect to their ascorbic acid content, phenolic compounds and antioxidant capacity. Ascorbic acid was quantified by HPLC. Phenolic compounds were identified and quantified by using HPLC-ESI-MS/MS by comparison with authentic standard compounds. The antioxidant capacity was measured by TOSC assay against peroxyl radicals and peroxynitrite.Results. Amounts of identified phenolic compounds were the highest in unripe cashew apple and decreased in the course of ripe-ning. Myricetin 3-O-rhamnoside, quercetin 3-O-galactoside and quercetin 3-O-rhamnoside turned out to be the main flavonoids in all maturity stages. The antioxidant capacity and the concentration of ascorbic acid increased in the course of ripening. The antioxidant activity was considerably influenced by ascorbic acid, more than by the content of phenolic compounds. Conclusion. This study provides, for the first time, information on changes in bioactive compounds and the antioxi-dant capacity in cashew apple during ripening. A dietary or technolo... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Ácido ascórbico; Antioxidantes; Brasil; Estágios de desenvolvimento; Flavonóides; Frutas; Maturation; Processing quality; Propriedades físico-químicas.
Thesagro:  Anacardium Occidentale; Caju; Maturação; Processamento; Qualidade.
Thesaurus Nal:  antioxidants; ascorbic acid; Brazil; developmental stages; flavonoids; fruits; physicochemical properties.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAT13529 - 1UPCAP - PPSP 054312012.05431
CTAA11513 - 1UPCAP - PP2012/1022012.00102
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Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  16/01/2014
Data da última atualização:  16/01/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  RODRIGUES, J. A. S.
Afiliação:  JOSE AVELINO SANTOS RODRIGUES, CNPMS.
Título:  Produção e utilização de silagem de sorgo.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO AGROMINAS, 2013, Governador Valadares. O agronegócio regional em evidência. Governador Valadares: AgroMinas, 2013.
Idioma:  Português
Thesagro:  Alimento para animal; Sorghum bicolor.
Thesaurus NAL:  Silage.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/95409/1/Producao-utilizacao.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/95414/1/Simposio-Agrominas.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS25561 - 1UPCAA - DD
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