BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  19/09/2012
Data da última atualização:  25/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GORDON, A.; FRIEDRICH, M.; MATTA, V. M. da; MOURA, C. F. H.; MARX, F.
Afiliação:  ANDRÉ GORDON, UNIVERSITY OF BONN, GERMANY; MIRKO FRIEDRICH, UNIVERSITY OF BONN, GERMANY; VIRGINIA MARTINS DA MATTA, CTAA; CARLOS FARLEY HERBSTER MOURA, CNPAT; FRIEDHELM MARX, UNIVERSITY OF BONN, GERMANY.
Título:  Changes in phenolic composition, ascorbic acid and antioxidant capacity in cashew apple (Anacardium occidentale L.) during ripening.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Fruits, v. 67, n. 4, p. 267-276, Jul. 2012.
DOI:  10.1051/fruits/2012023
Idioma:  Inglês
Português
Conteúdo:  Cashew apple is a rich source of sugars, vitamin C and polyphenols. In spite of its nutritional value, this pseudo-fruit has been left unexploited to a large extent in the crop-growing areas. Some reports of the chemical characteristics of cashew apple have been published. However, nothing is known about the changes in the composition of its bioactive compounds in the course of ripening.Materials and methods. Cashew apples at three different maturity stages were examined with respect to their ascorbic acid content, phenolic compounds and antioxidant capacity. Ascorbic acid was quantified by HPLC. Phenolic compounds were identified and quantified by using HPLC-ESI-MS/MS by comparison with authentic standard compounds. The antioxidant capacity was measured by TOSC assay against peroxyl radicals and peroxynitrite.Results. Amounts of identified phenolic compounds were the highest in unripe cashew apple and decreased in the course of ripe-ning. Myricetin 3-O-rhamnoside, quercetin 3-O-galactoside and quercetin 3-O-rhamnoside turned out to be the main flavonoids in all maturity stages. The antioxidant capacity and the concentration of ascorbic acid increased in the course of ripening. The antioxidant activity was considerably influenced by ascorbic acid, more than by the content of phenolic compounds. Conclusion. This study provides, for the first time, information on changes in bioactive compounds and the antioxi-dant capacity in cashew apple during ripening. A dietary or technolo... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Ácido ascórbico; Antioxidantes; Brasil; Estágios de desenvolvimento; Flavonóides; Frutas; Maturation; Processing quality; Propriedades físico-químicas.
Thesagro:  Anacardium Occidentale; Caju; Maturação; Processamento; Qualidade.
Thesaurus Nal:  antioxidants; ascorbic acid; Brazil; developmental stages; flavonoids; fruits; physicochemical properties.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAT13529 - 1UPCAP - PPSP 054312012.05431
CTAA11513 - 1UPCAP - PP2012/1022012.00102
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 10
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoPIFFER, I. A.; ROSS, R. F. Comparison on direct and indirect fluorescent antibody techniques for detection of Mycoplasma hyopneumoniae in swine lungs. In: INTERNATIONAL PIG VETERINARY SOCIETY CONGRESS, 1982, Mexico. Proceedings... Mexico: IPVS, 1982. p.89
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoPIFFER, I. A.; ROSS, R. F. Effect of age on the susceptibility of pigs to Mycoplasma hyopneumoniae. American Journal of Veterinary Research, v.45, n.3, p.478-481, 1984.
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoPIFFER, I. A.; ROSS, R. F. Effect of age on the susceptibility of pigs to Mycoplasma hyopneumoniae pneumonia. In: INTERNATIONAL PIG VETERINARY SOCIETY CONGRESS, 1982, Mexico. Proceedings... Mexico: IPVS, 1982. p.96
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoPIFFER, I. A.; ROSS, R. F. Immunofluorescente technique for detection of mycoplasma hyopneumoniae in swine lungs. Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.20, n.8, p.877-882, ago. 1985.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
5.Imagem marcado/desmarcadoPIFFER, I. A.; YOUNG, T. F.; ROSS, R. F. A comparison of ELISA and CF tests for detection of early antibody response in M. hyopneumoniae infected pigs. In: CONFERENCE OF RESEARCH WORKERS IN ANIMAL DISEASE, 62., 1981, Chicago. Anais... Chicago: [s.n.], 1981. p.41
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
6.Imagem marcado/desmarcadoPIFFER, I. A.; YOUNG, T. F.; PETENATE, A.; ROSS, R. F. Comparison of complement fixatin test and enzyme-linked immunosorbent assay for detection of early infection with Mycoplasma hyopneumoniae. American Journal of Veterinary Research, v.45, n.6, p.1122-1126, 1984.
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
7.Imagem marcado/desmarcadoMORRISON, R. I. G.; MANORE, M.; ROSS, R. K.; PADOVANI, C. R. Identificacao das lagoas salinas da regiao da Nhecolandia - Pantanal, atraves de tecnicas de sensoriamento remoto. In: SIMPOSIO SOBRE RECURSOS NATURAIS E SOCIO-ECONOMICOS DO PANTANAL, 3., 2000, Corumba. Os desafios do novo milenio - resumos. Corumba: Embrapa Pantanal, 2000. p.88-89.
Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
8.Imagem marcado/desmarcadoROSS, R. D.; SHOCK, C. C.; LAUBACHER, T. A.; PINTO, J. M.; MAHONY, A. C. Simulated filtration pond to remove Escherichia coli from irrigation water. In: SHOCK, C. C. (Ed.). Preliminary studies on Escherichia coli and onion. Ontário: Oregon State University, Malheur Experiment Station, 2013. p. 36-42. (OSU. Special Report, Ext/CrS, 148).
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
9.Imagem marcado/desmarcadoSHOCK, C. C.; PINTO, J. M.; LAUBACHER, T. A.; ROSS, R. D.; MAHONY, A. C.; KREEFT, H.; SHOCK, B. M. Movement of Escherichia coli in soil as applied in irrigation water. In: SHOCK, C. C. (Ed.). Preliminary studies on Escherichia coli and onion. Ontário: Oregon State University, Malheur Experiment Station, 2013. p. 1-17. (OSU. Special Report, Ext/CrS, 148).
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
10.Imagem marcado/desmarcadoSHOCK, C. C.; PINTO, J. M.; LAUBACHER, T. A.; ROSS, R. D.; MAHONY, A. C.; KREEFT, H.; SHOCK, B. M. Survival of Escherichia coli on onion during field curing and packout. In: SHOCK, C. C. (Ed.). Preliminary studies on Escherichia coli and onion. Ontário: Oregon State University, Malheur Experiment Station, 2013. p. 18-27. (OSU. Special Report, Ext/CrS, 148).
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 10
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional