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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
28/08/2012 |
Data da última atualização: |
20/02/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MAGALHAES, W. L. E.; MATTOS, B. D.; MISSIO, A. L. |
Afiliação: |
WASHINGTON LUIZ ESTEVES MAGALHAES, CNPF; BRUNO DUFAU MATTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; ANDRÉ LUIZ MISSIO, UFSM. |
Título: |
Field testing of CCA-treated Brazilian spotted gum. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
International Biodeterioration & Biodegradation, v. 74, p. 124-128, 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Field tests were used to evaluate the durability of fenceposts treated with 6.5 kg of chromated copper arsenate (CCA) per m3 of wood. Decay was assessed by qualitative visual analysis and by changes in the chemical structure of the wood. Leaching of CCA from treated fencepost was evaluated by atomic absorption spectroscopy. Moreover, extractives and the acid insoluble lignin were quantified. Treated wood was in perfect condition after 6 yr, in contrast to the untreated wood. Percentages of extractives and lignin increased in the untreated decayed wood. Cr and Cu both migrated from wood to soil, but the concentrations were below those allowed by local environmental law. |
Palavras-Chave: |
CCA; Química da madeira. |
Thesagro: |
Lixiviação. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01199naa a2200181 a 4500 001 1932368 005 2015-02-20 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMAGALHAES, W. L. E. 245 $aField testing of CCA-treated Brazilian spotted gum.$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $aField tests were used to evaluate the durability of fenceposts treated with 6.5 kg of chromated copper arsenate (CCA) per m3 of wood. Decay was assessed by qualitative visual analysis and by changes in the chemical structure of the wood. Leaching of CCA from treated fencepost was evaluated by atomic absorption spectroscopy. Moreover, extractives and the acid insoluble lignin were quantified. Treated wood was in perfect condition after 6 yr, in contrast to the untreated wood. Percentages of extractives and lignin increased in the untreated decayed wood. Cr and Cu both migrated from wood to soil, but the concentrations were below those allowed by local environmental law. 650 $aLixiviação 653 $aCCA 653 $aQuímica da madeira 700 1 $aMATTOS, B. D. 700 1 $aMISSIO, A. L. 773 $tInternational Biodeterioration & Biodegradation$gv. 74, p. 124-128, 2012.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 8 | |
1. |  | ANDRADE JÚNIOR, S. de; VENANCIO, F. C. D.; AMARAL, J. F. T. do; ESPINDULA, M. C.; VERDIN FILHO, A. C. Recipientes e substratos para produção de mudas de Coffea SP. In: FERREIRA, A.; LOPES, J. C.; FERREIRA, M. F. da S.; SOARES, T. C. B. (Org.). Tópicos Especiais em Produção Vegetal VI. Alegre, ES: CAUFES, 2016. p. 316 - 341.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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2. |  | ANDRADE JUNIOR, S. de; SOBREIRA, R. A.; ROMAIS, E. S.; PARTELLI, F. L.; FERRAO, M. A. G.; MAURI, A. L.; VOLPI, P. S.; VERDIN, A. F. C. Grafting VS cutting: comparison among methods. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 2012, San José. Proceedings... [S.l]: Association for Science and Information on Coffee (ASIC), 2012. p. 223. p. 302Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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3. |  | VERDIN FILHO, A. C.; MAURI, A. L.; FONSECA, A. F. A. da; FERRÃO, R. G.; FERRAO, M. A. G.; VOLPI, P. S.; RODRIGUES, W. N.; ANDRADE JÚNIOR, S. de. Rendimento do café conilon em função das formas de processamento e secagem. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 8., 2013, Salvador. Sustentabilidade e inclusão Social. Brasília, DF: Embrapa Café, 2013.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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4. |  | VOLPI, P. S.; VERDIN FILHO, A. C.; FERRÃO, R. G.; FONSECA, A. F. A. da; FERRAO, M. A. G.; COMÉRIO, M.; KAULZ, M.; ANDRADE JÚNIOR, S. de; TÓFFANO, J. L.; TRAGINO, P. H.; VIANA, A. Jardim clonal superadensado de café conilon: nova técnica para a multiplicação rápida de cultivares clonais melhoradas. Vitória, ES : Incaper, 2017 (Incaper. Documentos, 250). Folder técnico. Equipe técnica: Paulo Sérgio Volpi - Incaper; Abraão Carlos Verdin Filho - Incaper; Romário Gavão Ferrão - Incaper; Aymbiré Francisco Almeida da Fonseca - Embrapa Café; Maria Amélia Gava Ferrão - Embrapa Café; Marcone...Tipo: Folder/Folheto/Cartilha |
Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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5. |  | VERDIN FILHO, A. C.; VOLPI, P. S.; RODRIGUES, W. N.; COLODETTI, T. V.; MAURI, A. L.; FERRÃO, R. G.; FONSECA, A. F. A. da; FERRAO, M. A. G.; MARTINS, L. D.; BRINATE, S. V. B.; TOMAZ, M. A.; COMÉRIO, M.; ANDRADE JUNIOR, S. de; PINHEIRO, C. A. The beverage quality of Conilon coffee that is kept in the field after harvesting: quantifying daily losses. African Journal of Agricultural Research, v. 11, n. 33, p. 3134-3140, Aug., 2016.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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6. |  | VOLPI, P. S.; VERDIN FILHO, A. C.; COMERIO, M.; COLODETTI, T. V.; RODRIGUES, W. N.; ANDRADE JÚNIOR, S. de; SILVA, A. E. S. da; FERRÃO, R. G.; FERRAO, M. A. G.; FONSECA, A. F. A. da; POSSE, S. C. P.; SENRA, J. F. de B.; LIMA, I. de M. Mudas seminais de café Conilon segmentadas e com multi-haste: nova técnica de produção em viveiro. Vitória, ES: Incaper, 2022. 8 p. (Incaper. Documentos, 296).Tipo: Folder/Folheto/Cartilha |
Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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7. |  | VERDIN FILHO, A. C.; VOLPI, P. S.; FERRÃO, R. G.; FERRAO, M. A. G.; FONSECA, A. F. A. da; FREITAS, S. de J.; COMÉRIO, M.; RODRIGUES, W. N.; COLODETTI, T. V.; ANDRADE JÚNIOR, S. de; POSSE, S. C. P.; VIEIRA, L. J. D.; ESPINDULA, M. C.; TOMAZ, M. A.; ARAÚJO, T. C. Produção de mudas clonais de cafeeiro: avanços na padronização dos cortes e dimensões de estacas. Vitória, ES: Incaper, 2022. 8 p. (Incaper. Documentos, 286).Biblioteca(s): Embrapa Café; Embrapa Rondônia. |
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8. |  | VERDIN FILHO, A. C.; VOLPI, P. S.; COLODETTI, T. V.; RODRIGUES, W. N; TOMAZ, M. A.; MARTINS, L. D.; BRINATE, S. V. B.; FERRÃO, R. G.; FONSECA, A. F. A. da; FERRAO, M. A. G.; COMÉRIO, M.; ANDRADE JÚNIOR, S de. The permanence in the plantation after harvest damages physical characteristics of conilon coffee grains. African Journal of Agricultural Research, v. 13, n. 17, p. 911-917, 2018.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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Registros recuperados : 8 | |
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