BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  29/09/2011
Data da última atualização:  23/09/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ÍTAVO, C. C. B. F.; MORAIS, M. G.; COSTA, C.; ÍTAVO, L. C. V.; FRANCO, G. L.; SILVA, J. A. da; REIS, F. A.
Afiliação:  Universidade Federal do Mato Grosso do Sul; Universidade Federal do Mato Grosso do Sul; Universidade Estadual Paulista, Botucatu, SP; Universidade Católica Dom Bosco; Universidade Federal do Mato Grosso do Sul, Campo Grande, MS.; Universidade Federal do Mato Grosso do Sul - Campo Grande, MS.; FERNANDO ALVARENGA REIS, CNPC.
Título:  Addition of propolis or monensin in the diet: behavior and productivity of lambs in feedlot.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Animal Feed Science and Technology, v. 165, n. 3/4, p. 161-166, 2011.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study assessed the behavior and the productive performance of lambs finished in feedlot receiving diets added with green propolis, brown propolis or monensin sodium. The experiment used a randomized block design that compared weight gain of 32 male lambs aged four months among four dietary treatments: (1) control, non-enriched diet; (2) with green propolis; (3) with brown propolis; and (4) with monensin sodium. The basic diet provided to all the groups was a total mixed ration (TMR) with a forage:concentrate ratio of 50:50, in which Tifton 85 (Cynodon spp.) grass was used as roughage feed and the concentrate was based on soybean meal, corn meal and minerals. The green propolis diet decreased rumination and increased resting time. The diets provided similar feeding rate (g/min).DM and aNDF intake (g/kg of body weight and g/kg of metabolic weight) were higher in the control treatment. Although the control group had the highest weight gain, the highest feed conversion and feed efficiency were found in lambs fed brown propolis and monensin sodium. Technically, brown propolis can substitute monensin sodium as a dietary additive for feedlot lambs. However, complementary studies are needed to identify the best levels of brown propolis to add to these diets.
Palavras-Chave:  Comportamento alimentar; Monensina sódica.
Thesagro:  Anti-helmíntico; Confinamento; Cordeiro; Hábito alimentar; Nutrição Animal; Ovino; Própolis.
Thesaurus Nal:  Sheep.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC24675 - 1UPCAP - DD
CNPGC14206 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoCUNNIFFE, N. J.; BARBOSA, F. F. L.; NERI, F. M.; DESIMONE, R. E.; GILLIGAN, C. A. Cost-effective control of plant disease when epidemiological knowledge is incomplete: modelling Bahia bark scaling of citrus. Plos Computational Biology, v. 10, Issue 8 , August, 2014.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.
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2.Imagem marcado/desmarcadoDESIMONE, E. R.; LARANJEIRA, F. F.; NERI, F. M.; CUNNIFFE, N. J.; GILLIGAN, C. A. A flexible stochastic model to test hypotheses concerning vector-transmissible citrus diseases. In: CONFERENCE INTERNATIONAL ORGANIZATION CITRUS VIROLOGISTS, 18., Campinas, SP, 2010. Proceedings... Campinas: IOCV, 2010. 1 CD-ROM. 035 PSO. Publicado também em: Citrus Research & Technology, Cordeirópolis, v. 31, Suplemento, 2010
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.
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3.Imagem marcado/desmarcadoDESIMONE, E. R.; LARANJEIRA F. F.; NERI, F. M.; CUNNIFFE, N. J.; GILLIGAN, C. A. Modelling spread and control of Bahia Bark Scaling of Citrus. In: CONFERENCE INTERNATIONAL ORGANIZATION CITRUS VIROLOGISTS, 18., Campinas, SP, 2010. Proceedings... Campinas: IOCV, 2010. 1 CD-ROM. 049.PSO. Publicado também em: Citrus Research & Technology, Cordeirópolis, v. 31, Suplemento, 2010
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.
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4.Imagem marcado/desmarcadoCRAIG, A. P.; CUNNIFFE, N. J.; PARRY, M.; BARBOSA, F. F. L.; GILLIGAN, C. A. Grower and regulator conflict in management of the citrus disease Huanglongbing in Brazil: A modelling study. Journal of Applied Ecology, v.55,1956?1965, 2018.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.
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5.Imagem marcado/desmarcadoLARANJEIRA, F. F.; DESIMONE, E.; NERI, F. M.; CUNNIFFE, N.; FELIPE, J.; BASSANEZI, R. B.; GILLIGAN, C. Modelagem da estrutura e dinâmica de focos binários In: WORKSHOP DE EPIDEMIOLOGIA DE DOENÇAS DE PLANTAS, 3., 2010, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2010. 82 p. Editado por Ana Beatriz Costa Czermainski e Silvio André Meirelles Alves. p. 37-40.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
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