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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  15/12/2010
Data da última atualização:  19/01/2011
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  DESIMONE, E. R.; LARANJEIRA F. F.; NERI, F. M.; CUNNIFFE, N. J.; GILLIGAN, C. A.
Afiliação:  Erik R. DeSimone, UCLES; FRANCISCO FERRAZ LARANJEIRA BARBOSA, CNPMF; Franco Maria Neri, UCLES; Nik J. Cunniffe, UCLES; Chris A. Gilligan, UCLES.
Título:  Modelling spread and control of Bahia Bark Scaling of Citrus.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CONFERENCE INTERNATIONAL ORGANIZATION CITRUS VIROLOGISTS, 18., Campinas, SP, 2010. Proceedings... Campinas: IOCV, 2010. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Notas:  049.PSO. Publicado também em: Citrus Research & Technology, Cordeirópolis, v. 31, Suplemento, 2010
Conteúdo:  Bahia bark scaling of citrus (BBSC) affects most citrus species and varieties, but is especially severe on grapefruits. It was first recorded in the 1960?s in the state of Bahia, Brazil, and is restricted to two northeastern states of that country. BBSC symptoms include a darkening and thickening of the bark leading to scaling lesions on trunk and branches; young branches exhibiting dieback; and significant gum extrusion. Symptoms resemble those of Citrus Psorosis A, but accumulated data indicate BBSC is a distinct disease, although its etiology remains unknown. The only epidemiological study about BBSC showed that it is polyetic, naturally transmitted and its progress and spread is consistent with transmission by an insect of limited dispersion ability. The combination of a long incubation period, no biological nor molecular test to detect the putative pathogen, and the polyetic nature of the epidemic, present difficulties for field experimentation to analyze and predict disease dynamics and effectiveness of control. Hence modelling can help to screen likely candidates for experimental investigation and quantification. A flexible, spatially-explicit, stochastic SEIDR model was used to simulate BBSC progress and spread, after model fitting to experimental disease spread data using MCMC techniques. All simulations were run on a virtual grove reflecting standard citrus cultivation practices in Bahia, Brazil, consisting of 14 rows each containing 120 trees with a 6mx4m spacing ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bahia Bark Scaling of Citrus.
Thesagro:  Fruta Cítrica.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF27067 - 1UPCRA - PPCD2010.0112010.011
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  12/02/1999
Data da última atualização:  22/01/2014
Autoria:  OLIVEIRA, M. R. C. de; POLTRONIERI, M. C.; MARTINS, C. da S.; GAIA, J. M. D.
Afiliação:  Maria Rosa Costa de Oliveira, CPATU; MARLI COSTA POLTRONIERI, CPATU; CARLOS DA SILVA MARTINS, CPATU; José Maria Demetrio Gaia, FCAP.
Título:  Definição de protocolos de eletroforese para análise de isoenzimas em pimenta-do-reino (piper nigrum L.).
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  Belém, PA: EMBRAPA-CPATU, 1998.
Páginas:  3 p.
Série:  (EMBRAPA-CPATU. Pesquisa em andamento, 193).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Este trabalho visa otimizar a metodologia de eletroforese de isoenzimas em gel de amido e poliacrilamida e identificar sistemas isoenzimaticos que permitam visualizar locos e alelos polienzimáticos que possam ser utilizados como marcadores bioquímicos.
Palavras-Chave:  Brasil; Electropharesis; Eletroferese; Extração de enzima; Gel de amido; Gel poliacriamida; Isoenzymes; Macador genético; Pará; Pimenta-do-reino.
Thesagro:  Eletroforese; Isoenzima; Pimenta do Reino; Piper Nigrum.
Thesaurus NAL:  Amazonia; enzymes; genetic markers.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/57762/1/CPATU-PA193.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU5247 - 1UMTFL - PP0120301203
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