BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  30/06/2010
Data da última atualização:  22/08/2013
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  NASSU, R. T.; JUÁREZ, M.; DUGAN, M. E. R.; ALDAI, N.; ALHUS, J. L.; PATIENCE, J. F.; ZIJLSTRA, R. T.; BEAULIEU, A. D.
Afiliação:  RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; MANUEL JUÁREZ, LACOMBE RESEARCH CENTER - ALBERTA-CANADA; MIKE E. R. DUGAN, LACOMBE RESEARCH CENTER - ALBERTA-CANADA; NOELIA ALDAI, LACOMBE RESEARCH CENTER - ALBERTA-CANADA; JENNIFER L. ALHUS, LACOMBE RESEARCH CENTER - ALBERTA-CANADA; JOHN F. PATIENCE, PRAIRIE SWINE CENTER; RUURD T. ZIJLSTRA, UNIVERSITY OF ALBERTA - DEMONTON-CANADA; A. DENISE BEAULIEU, PRAINIE SWINE CENTER - SASKATOON-CANADA.
Título:  Sensory analysis and fatty acid composition of omega-3 enriched pork and ground patties.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CIFST/AAFC CONFERENCE SAFE AND HEALTHY FOOD: HARVESTING THE SCIENCE, 2010, Manitoba Canada. Abstracts... Manitoba: University of Manitoba, 2010.
Páginas:  p. 99
Idioma:  Português
Conteúdo:  Increasing daily intake of omega-3 fatty acids is encouraged due to their health benefits. Feeding animaIs rich and digestible sources of a-linolenic acid, such as flaxseed co-extruded with peas, improves the availability and deposition of omega-3 fatty acids in pork. In this study, chops (fresh frozen and reheated) and ground patties (20% fat) made from 96 animaIs fed with three levels of co-extruded flaxseed (O, 5 and 10%) for 76 days, were evaluated. Fatty acid composition from longissimus muscle and patties was analyzed using gas chromatography (GC). Sensory analyses by a trained panel were performed measuring initial and overall tendemess,i nitial and sustainedju iciness, pork flavour intensity and off-flavour intensity. Flavour and texture descriptors were also reported. As the leveI of dietary flaxseed increased, pork flavour intensity decreased and off-flavour intensity increased (p<0.05) for the studied products. Flavour descriptors, such as "stale", "rancid" and "off-sour", and texture descriptors, such as "mushy", were also identified in the reheated chops and patties. Flaxseed supplementation increased omega-3 and consequently PUF A in longissimus muscle and patties. In conclusion, feeding increasing levels of flax led to negative effects on the flavour and texture sensory characteristics mainly in patties, which would be detectable by consumers. This is likely the result of increased lipid oxidation in samples with higher PUF A and requirements for dietaary anti... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Análise sensorial; Carne de porco; Omega-3.
Thesagro:  Suíno.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE19311 - 1UPCRA - PPPROCI-2010.00004NAS2010.00004
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Registros recuperados : 5
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1.Imagem marcado/desmarcadoBONFLEUR, E. J.; LAURA, V. A.; FERNANDES, V.; MARCONDES, C. F.; JANK, L. Eficiência na absorção e uso de fósforo em 16 genótipos de "Panicum maximum". In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 43., 2006, João Pessoa. Anais dos resumos... Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2006. 3 p.
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.
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2.Imagem marcado/desmarcadoREGITANO, J. B.; ROCHA, W. S. D.; BONFLEUR, E. J.; MILORI, D.; ALLEONI, L. R. Effect of soil water content on the distribution of diuron into organomineral aggregates of highly weathered tropical soils. Journal of Agricultural and Food Chemistry. [S. l.], v. 64, n. 20, p. 3935-3941, 2016. Entrada padronizada: MILORI, D. M. B. P.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Instrumentação.
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3.Imagem marcado/desmarcadoLAZAROTTO-FORMAGINI, E.; LAURA, V. A.; MATIDA, E. T.; SIMEÃO, R. M.; BONFLEUR, E. J. Superação de dormência em sementes de Stylosanthes macrocephala: efeito do tempo de imersão e da temperatura da água. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 43., 2006, João Pessoa. Anais dos resumos... Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2006. 3 p. Na publicação: Rosângela Maria Simeão Resende.
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.
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4.Imagem marcado/desmarcadoMATIDA, E. T.; LAURA, V. A.; LAZAROTTO-FORMAGINI, E.; SIMEÃO, R. M.; BONFLEUR, E. J. Efeito da temperatura da água e do tempo de imersão na superação de dormência em sementes de "Stylosanthes capitata". In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 43., 2006, João Pessoa. Anais dos resumos... Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2006. 3 p. Na publicação: Rosângela Maria Simeão Resende.
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.
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5.Imagem marcado/desmarcadoBONFLEUR, E. J.; LAURA, V. A.; MATIDA, E. T.; SIMEÃO, R. M. Efeito da temperatura da água e do tempo de imersão na superação de dormência em sementes de "Stylosanthes guianensis". In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 43., 2006, João Pessoa. Anais dos resumos... Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2006. 3 p. Na publicação: Rosângela Maria Simeão Resende.
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