BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  10/01/2010
Data da última atualização:  26/09/2013
Autoria:  HIRANO, J.; GOTOH, T.; EGUCHI, A.; HASHIMOTO, R.; KAIZUMA, N.; EGUCHI, H.
Afiliação:  1-6 National Chugoku Agricultural Experiment Station.
Título:  The effect of rain during maturing period on the quality of wheat. II. On the quality of wheat and flour suffered from extraordinarily long rain.
Ano de publicação:  1964
Fonte/Imprenta:  Japanese Journal of Crop Science, v. 33, n. 2, p. 151-155, 1964.
Idioma:  Inglês
Notas:  Bulletin of the Chugoku National Agricultural Experiment Station Crop Div.
Conteúdo:  In 1963, wheat production in south-western part of Japan heavyly suffered from extraordinarily long rain from heading time to ripening stage. Then, by the comparison between wheat quality produced in 1962 and 1963, the authors intended to make clear what changes on the quality of wheat grain and flour had been occured by the extraordinarily long rain. Followings are main results obtained. 1. In 1963, litter weight and 1000 grains weight decreased, but ash and protein of grain increased strikingly. 2. Flour yield in 1963 remained as same as in 1962, but milling score, semolina yield and fragileness of semolina were deteriorated. 3. Ash content of low grade flour highly increased, but that of high grade flour (60% flour) remained as same as in 1962. Flour colour was deteriorated. 4. In farinograph test, water absorption and stability of dough increased a little, and weakness of dough, highly increased. As the result, Valorimeter Value diminished. 5. In extensograph test, damage of dough was most clearly detected. Area under the curve, resistance to extension, and R/E value were extremely deteriorated. 6. Maximum viscosity of amylogram decreased remarkably. 7. In these results, we recognized the varietal difference too.
Thesagro:  Chuva; Farinha; Qualidade; Trigo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPT19541 - 1ADDSP - --0562205622
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1.Imagem marcado/desmarcadoCARDOSO, R. T.; MORAIS, R. F.; ALVES, B. J. R.; URQUIAGA, S.; JANTALIA, C. P; BODDEY, R. M. Modelagem de Fluxo de óxido em sistema de produção de grãos, cana-de-açúcar e pastagem. In: SEMANA CIENTÍFICA JOHANNA DOBEREINER, 9., 19 a 23 de outubro de 2009. Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2009 01 01
Tipo: Folder/Folheto/Cartilha
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.
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2.Imagem marcado/desmarcadoCARDOSO, R. T.; MORAIS, R. F. de; ALVES. B. J. R.; URQUIAGA, S.; JANTALIA, C. P.; BODDEY, R. M. Modelagem de fluxos de óxido nitroso em sistema de produção de grãos, cana-de-açúcar e pastagem. In: SEMANA CIENTÍFICA JOHANNA DÖBEREINER, 9., 19 a 23 de outubro de 2009, Seropédica p.48
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.
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