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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
10/01/2010 |
Data da última atualização: |
17/10/2019 |
Autoria: |
HARLAN, J. R.; DE WET, J. M. J. |
Afiliação: |
Jan M. J. De Wet. |
Título: |
Toward a rational classification of cultivated plants. |
Ano de publicação: |
1971 |
Fonte/Imprenta: |
Taxon, v. 20, n. 4, p. 505-517, 1971. |
DOI: |
10.2307/1218252 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The methods of formal taxonomy have not been very satisfactory for the classification of cultivated plants. As a result, the people who deal with cultivated plants the most have developed their own informal and intuitive classifications based on experience as to what constitutes useful groupings. An attempt is made to provide a framework in which both systems can operate with a minimum of confusion. The structure of the total available gene pool is characterized by assigning taxa to primary, secondary and tertiary gene pools. At the infraspecific level, cultivars are grouped into races and subraces in an informal way without rigid rules for the use of terms. |
Palavras-Chave: |
Classificação. |
Thesagro: |
Botânica. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01109naa a2200169 a 4500 001 1828604 005 2019-10-17 008 1971 bl --- 0-- u #d 024 7 $a10.2307/1218252$2DOI 100 1 $aHARLAN, J. R. 245 $aToward a rational classification of cultivated plants. 260 $c1971 520 $aThe methods of formal taxonomy have not been very satisfactory for the classification of cultivated plants. As a result, the people who deal with cultivated plants the most have developed their own informal and intuitive classifications based on experience as to what constitutes useful groupings. An attempt is made to provide a framework in which both systems can operate with a minimum of confusion. The structure of the total available gene pool is characterized by assigning taxa to primary, secondary and tertiary gene pools. At the infraspecific level, cultivars are grouped into races and subraces in an informal way without rigid rules for the use of terms. 650 $aBotânica 653 $aClassificação 700 1 $aDE WET, J. M. J. 773 $tTaxon$gv. 20, n. 4, p. 505-517, 1971.
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Registro original: |
Embrapa Trigo (CNPT) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 5 | |
1. |  | SANTOS, J. C. F.; ALKMIM FILHO, J. F. de; SILVA, D. V. R. da; MENDES, L. C.; CORRÊA, J. A.; DIBAI, W. L. S. Avaliação da precisão e aplicação de método para determinação de impurezas do café torrado e moído. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 8., 2013, Salvador. Sustentabilidade e inclusão Social. Brasília, DF: Embrapa Café, 2013.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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2. |  | FIGUEIREDO, J. E. F.; TEIXEIRA, M. A.; LIMA, G. V. C.; QUINTAO, P. L.; CORREA, J. A.; BRESSAN W.; PINTO, N. F. J.; CASELA, C. R. Atividade antagonista da bactéria endofítica CNPMS22 contra fungos de sementes do milho (Zea mays). In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 28.; SIMPÓSIO BRASILEIRO SOBRE A LAGARTA DO CARTUCHO, 4., 2010, Goiânia. Potencialidades, desafios e sustentabilidade: resumos expandidos... Sete Lagoas: ABMS, 2010. 1 CD-ROM.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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4. |  | CORREA, J. A.; SANTOS, J. C. F.; MENDES, L. C.; ALKMIM FILHO, J. F.; SILVA, D. V. R. da; JESUS, L. N. de; DIBAI, W. L. S. Validação de método para determinação de sedimentos em café torrado e moído. Brazilian Journal of Food Research, Campo Mourão, v. 7, n. 2, p. 143-155, mai./ago. 2016.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 4 |
Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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5. |  | SANTOS, J. C. F.; ALKMIM FILHO, J. F. de; MENDES, L. C.; CORRÊA, J. A.; SILVA, D. V. R. da; JESUS, L. N. de; DIBAI, W. L. S.; SANTOS, J. de F. Desempenho de analistas microscópicos na detecção de impurezas em café torrado e moído. Revista Eletrônica Multidisciplinar, v. 1, n. 13, 2024.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 3 |
Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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Registros recuperados : 5 | |
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