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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  18/04/2002
Data da última atualização:  31/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  INOUE-NAGATA, A. K.; FONSECA, M. E. N.; RESENDE, R. O.; BOITEUX, L. S.; MONTE, D. C.; DUSI, A. N.; AVILA, A. C. de; VLUGT, R. A. A. van der.
Afiliação:  ALICE KAZUKO INOUE NAGATA, CNPH; MARIA ESTHER DE N FONSECA BOITEUX, CNPH; LEONARDO SILVA BOITEUX, CNPH; ANDRÉ NEPOMUCENO DUSI, CNPH; ANTONIO CARLOS DE AVILA, CNPH.
Título:  Pepper yellow mosaic virus, a new potyvirus in sweetpepper, Capsicum annuum.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Archives Virology, v. 147, p. 849-855, 2002.
ISSN:  1432-8798
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A potyvirus was found causing yellow mosaic and veinal banding in sweetpepper in Central and Southeast Brazil. The sequence analysis of the 3′ terminal region of the viral RNA revealed a coat protein of 278 amino acids, followed by 275 nucleotides in the 3′-untranslated region preceding a polyadeny-lated tail. The virus shared 77.4% coat protein amino acid identity with Pepper severe mosaic virus, the closest Potyvirus species. The 3′-untranslated region was highly divergent fromother potyviruses. Based on these results, the virus found in sweetpepper plants could be considered as a new potyvirus. The name Pepper yellow mosaic virus (PepYMV) is suggested.
Palavras-Chave:  Brasil; Diseases; Distrito Federal; Ocorrência; Ocurrence; Potivirus; Sweet pepper.
Thesagro:  Capsicum Annuum; Cerrado; Doença; Pimentão; Vírus.
Thesaurus Nal:  Brazil; Potyvirus.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH22494 - 1UPCAP - DD1651216512
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Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - A
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.
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