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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  19/03/2010
Data da última atualização:  02/08/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GÓES-FAVONI, S. P.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; BELEIA, A.
Afiliação:  SILVANA PEDROSO GÓES-FAVONI, UEL; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPSo; ADELAIDE BELEIA, UEL.
Título:  Changes of isoflavone in soybean cotyledons soaked in different volumes of water.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, London, v. 119, n. 4, p. 1605-1612, Apr. 2010.
DOI:  10.1016/j.foodchem.2009.09.051
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Soybean cotyledons, recently dehulled, were soaked at 50 C for 12 h as a pre treatment to obtain defatted soy flour enriched in aglycones. Grains of cultivar BRS 213 from the crop years 2004 and 2005 were used and initially had 1.4 and 1.2 mg g1 of total isoflavones, respectively. The molar mass of malonyl and bglycosides decreased after soaking (33% and 56.5%, in grains from the crop years 2004 and 2005, respectively), while the aglycones daidzein and genistein, that were previously undetectable, increased to 0.5 and 0.8 lmol g1 in grains from the crop years 2004 and 2005, respectively. Cotyledons treated with the reduced volume of water had a reduction of 4% of the total isoflavone molar mass while, for the cotyledons treated with higher volume of water, there was a reduction of 14%, due to the leaching of isoflavones to the soaking water.
Thesagro:  Alimento; Nutrição humana; Soja.
Thesaurus Nal:  Food and Human Nutrition; Food chemistry; Soybeans.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO30606 - 1UPCAP - PPSP 1182311823
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  12/12/2012
Data da última atualização:  13/12/2012
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MARINI-FILHO, O. J.; UEHARA-PRADO, M.; BROWN, G. G.; POLAZ, C.; FREITAS, A. V. L.; ISERHARDT, C. A.; CARNERIO, E.; DOLIBAINA, D. R.; DIAS, F. M. S.; PALUCH, M.
Afiliação:  ONILDO JOÃO MARINI-FILHO, CECAT/ICMBio; MARCIO UEHARA PRADO, GIZ/ICMBio; GEORGE GARDNER BROWN, CNPF; CARLA POLAZ, UNICAMP; ANDRÉ VICTOR LUCCI FREITAS, UNICAMP; CRISTIANO AGRA ISERHARDT, UNICAMP; EDUARDO CARNEIRO, UNICAMP; DIEGO RODRIGO DOLIBAINA, UFPR; FERNANDO MAIA SILVA DIAS, UFPR; MARLON PALUCH, UFRB.
Título:  Acelerando o processo de detecção de espécies ameaçadas através de avaliações expeditas.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO DE PESQUISA E INICIAÇÃO CIENTÍFICA DO INSTITUTO CHICO MENDES DE CONSERVAÇÃO E BIODIVERSIDADE, 4., 2012, Iperó. Da pesquisa à política pública: anais. Brasília, DF: ICMBio, 2012.
Páginas:  p. 23-24.
Idioma:  Português
Notas:  Disponível online. Resumo.
Palavras-Chave:  Avaliação expedita; Espécie ameaçada.
Thesagro:  Biodiversidade; Identificação.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/72140/1/2012-GeorgeB-SPIC-Acelerando.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF50557 - 1UPCRA - DD
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