BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  07/07/1993
Data da última atualização:  20/04/2023
Autoria:  SYVERTSEN, J. P.; SMITH JUNIOR, M. L.; ALLEN, J. C.
Afiliação:  University of Florida, Institute of Food and Agricultural Sciences, Agricultural Research and Education Center, Lake Alfred, Florida 33850, U.S.A.
Título:  Growth rate and water relations of citrus leaf flushes.
Ano de publicação:  1981
Fonte/Imprenta:  Annals of Botany, v.47,n.1, p.97-105, 1981.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Growth rates of seasonal leaf flushes of 'Valencia' orange [Citrus sinensis (L.) Osbeck] were measured and water relations characteristics of young (new) and over-wintered (old) citrus leaves were compared. New flush leaves had lower specific leaf weights and lower midday leaf water potentials than comparably exposed old leaves. Spring and summer flush new leaves had higher osmotic potentials than old leaves.These differences became non-significant as the new leaves matured. During summer conditions, water-stressed new leaves reached zero turgor and stomatal conductance also began to decrease in them at higher leaf water potentials. Opened flowers and new flush leaves lost more water, on a dry weigh basis, than flower buds, fruit or mature leaves. The results illustrate differences in leaf water potential and stomatal conductance which can be attributed to the maintenance of leaf turgor by decreases in leaf osmotic potentials as leaves mature. These changes in citrus leaf water relations are especially important since water stress resulting from high water losss rates of new tissues reduce flowering and fruit set.
Palavras-Chave:  Grapefruit; Growth rate; Leaf water relations; Macf; Orange; Osmotic potencial; Paradisi.
Thesaurus Nal:  Citrus; stomatal conductance.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
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CNPMF15301 - 1ADCAP - DDPublicação digital
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1.Imagem marcado/desmarcadoCHAAR, J. da S.; REZENDE, M. O. de O.; SAAB, S. da C.; MARTIN-NETO, L. Conteúdo de radicais livres em ácidos húmicos extraídos de resíduos de tratamento da água e de sedimentos do Rio Negro. In: ENCONTRO BRASILEIRO SOBRE SUBSTÂNCIAS HÚMICAS, 2., nov. 1997, São Carlos, SP. Anais...[Resumos...]. São Carlos: Embrapa-CNPDIA, 1997. p. 154.
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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2.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, S. dos; SOUZA FILHO, A. P. da S.; REZENDE, M. O. de O. Estudo do potencial bioerbicida e otimização da separação utilizando cromatografia em modo "flash" de extratos da planta Calopogonium muconoides. In: ENCONTRO NACIONAL DE QUÍMICA ANALÍTICA, 11., 2001, Campinas. Livro de resumos. Campinas: Unicamp, 2001. p. AB-17.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
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3.Imagem marcado/desmarcadoMESSIAS, R. A.; MILORI, D. M. B. P.; REZENDE, M. O. de O. Fluorescence spectroscopy applied to humic acids extracted from peat vermicompost. In: MARTIN-NETO, L.; MILORI, D.M.B.P.; SILVA, W.T.L. (Ed.). Humic substances and soil and water environment: International Meeting of IHSS, 12. São Carlos : Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2004. p. 407-408. CLASSIFICAÇÃO CDD: 630
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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4.Imagem marcado/desmarcadoMESSIAS, R. A.; REZENDE, M. O. DE O.; MILORI, D. M. B. P. Fluorescence spectroscopy applied to humic acids extracted from peat and vermicompost In: INTERNATIONAL MEETING OF INTERNATIONAL HUMIC SUBSTANCES SOCIETY. -- IHSS, 12, São Pedro, SP, 2004. Humic substances and soil and water environment. Abstracts...[São Carlos], SP: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2004. p. 57.
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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5.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, W. T. L. da; THOBIE-GAUTIER, C.; EL MURR, N.; REZENDE, M. O. de O. Humic acid-metal ions affinity through modified carbon paste electrodes. Study by anodic stripping voltammetry. Brazilian Journal of Analytical chemistry, São Paulo, v. 1, n. 2, p. 104-109, 2010.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: C - 0
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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