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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  07/03/2008
Data da última atualização:  16/03/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SOUCHIE, E. L.; SAGGIN JÚNIOR, O. J.; SILVA, E. M. R. da; CAMPELLO, E. F. C.; AZCÒN, R.; BAREA, J. M.
Afiliação:  Edson L. Souchie; Centro Federal de Educação Tecnológica; Orivaldo José Saggin Júnior, Embrapa Agrobiologia; Eliane Maria Ribeiro da Silva, Embrapa Agrobiologia; Eduardo Francia Carneiro Campello, Embrapa Agrobiologia; Rosario Azcón, Estación Experimenta.
Título:  Communities of P-solubilizing bacteria, fungi and arbuscular mycorrhizal fungi in grass pasture and secondary forest of Paraty, RJ-Brasil.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  Anais da Academia Brasileira de Ciências, Rio de Janeiro, v. 78, n. 1, p. 183-193, 2006.
Idioma:  Inglês
Notas:  Parceria: Centro Federal de Educação Tecnológica; Estación Experimental del Zaidin.
Conteúdo:  Communities of P-solubilizing bacteria, fungi and arbuscular mycorrhizal fungi, were evaluated in two dif-ferent ecosystems. Samplings taken from two areas of Atlantic forest, in Paraty - RJ, Brazil, one with a secondary forest and the other with a grass pasture were studied. Four growth media: GL (glucose and yeast extract), GES (glucose, soil extract, KN03, CaCl2, MgS04, NaCI, FeEDTA and micronutrients solution), GAGES (glucose, soil extract, arabinose, glycerol, CaCI2, MgS04 and NaCI) and GELP (glucose, soil ex-tract, yeast extract, peptone, CaCI2, MgS04 and NaCI) were evaluated for the isolation of P-solubilizing microorganisms. The identification ofP-solubilizing bacteria was based on 16 S rDNA sequence analysis, while the identification ofP-solubilizing fungi and arbuscular mycorrhizal fungi was based on morphology. The greatest number ofP-solubilizing bacteria was isolated using GL and GELP growth media. The greatest number of P-solubilizing fungi was isolated using GAGES and GES. The bacteria were identified as En-terobacteriaceae and Bacillus sp., while the P-solubilizing fungi were identified as Aspergillus sp. Glomus macrocarpum and Glomus etunicatum were the dominant mycorrhizal fungi in the secondary forest and grass pasture area, respectively.
Thesagro:  Micorriza; Microrganismo; Pastagem.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB34845 - 1UPCAP - --0024112
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Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  23/03/2006
Data da última atualização:  22/02/2016
Tipo da produção científica:  Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Autoria:  MEDEIROS, M. B. de; GUARINO, E. de S. G.; SILVA, G. P. da.
Título:  Fitossociologia de um trecho de Cerrado sensu stricto na Bacia do Rio Corumbá - área de influência direta do aproveitamento hidrelétrico Corumbá IV (GO).
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Brasília: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2005.
Páginas:  23 p.
Série:  (Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 86)
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Aproveitamento hidrelétrico; Bacia de Rio Corumbá (GO); Cerradao; Fitossociologia; sensu stricto.
Thesagro:  Cerrado.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CENARGEN/26630/1/bp086.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CENARGEN26630 - 1UMTFL - DDBOPEDE086
CENARGEN26630 - 2UMTFL - --BPD086
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