BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  19/05/2004
Data da última atualização:  03/01/2024
Autoria:  DAS, N.; MATIRA, D. N.; BISHT, G. S.
Título:  Genetic and non-genetic factors influencing ingestive behavior of sheep under stall-feeding conditions.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  Small Ruminant Research, v. 32, n. 2, p. 129-136, 1999.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Ingestive activities of 100 stall-fed sheep (48 Muzaffarnagari and 52 1/4 Suffolk x 1/4 Dorset x 1/2 Muzaffarnagari) belonging to different age and class categories viz, lamb <3 months), young (5-6 months), hogget (9-12 months), pregnant, lactating and adult sheep, were recorded each minute under personal surveillance for 24 consecutive hours on three occasions. The experimental sheep were confined in a paddock (15.2 x 9.1 m) where ad.lib green fodder (lucerne/maize) and water were available to the animaIs aIl the time. Bout duration of eating, ruminating and drinking activity were recorded aIong with the inter-bout duration (the time interval between two consecutive bouts of a particular activity). The sheep spent 7 h day-1 eating, 2 h day-1 lying ruminating, 1 h day-1 standing ruminating and 5 min day-1 drinking. Time spent eating and drinking were more (p < 0.01) during daylight (0601-1800 hours), especially after sunrise and before sunset, than night time (1801- 0600 hours), whereas the trend reversed for rumination activity in which peak activity was noticed after midnight. Genotype and sex had no effect on the time spent on the ingestive activities but category of sheep varied significantly (p < 0.01). The mean duration of eating lasted 12 min while mean inter-bout interval among eating lasted 26 min. These intervals were aImost similar among aIl the sheep >6 months of age. Rumination bout in lying and standing posture lasted for 14 and 9 min, respectively and their re... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Comportamento alimentar; Fator genético; Fator não-genético; Ingestão de alimento.
Thesagro:  Consumo; Habito Alimentar; Nutrição Animal; Ovino.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC16897 - 1ADDAP - DDv.32,p129
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoTRIANOSKI, R.; MATOS, J. L. M. de; IWAKIRI, S. Propriedades físicas, químicas e mecânicas da madeira de cedro australiano cultivado em Corupá, SC. Pesquisa Florestal Brasileira, Colombo, v. 34, n. 80, p. 435-441, out./dez. 2014. Nota científica.
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoIWAKIRI, S.; SHIMIZU, J.; SILVA, J. de C.; MENEZZI, C. H. S. D.; PUEHRINGHER, C. A.; VENSON, I.; LARROCA, C. Produção de painéis de madeira aglomerada de Grevillea robusta A. Cunn. Ex R. Br. Revista. Árvore, v. 28, n. 6, p. 883-887, 2004,
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: -- - --
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional