BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  24/04/1996
Data da última atualização:  01/07/2025
Autoria:  RONCALES, P.; BELTRAN, J. A.; JAIME, I.; LOPEZ-LORENZO, P.
Título:  A simple method for following postmortem ATP depletion in lamb muscle.
Ano de publicação:  1989
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Science, v. 54, n. 5, p. 1365-1366, 1989.
DOI:  10.1111/J.1365-2621.1989.TB05995.X
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Relationship between adenosine 5′-triphosphate (ATP) concentration and R-value, defined as the absorption ratio of the degradation derivatives inosine 5′-monophosphate (IMP), inosine and hypoxanthine (E250) to adenosine nucleotides (E260), was studied in postmortem lamb Longissimus dorsi, until onset of rigor mortis, at different temperatures of muscle storage and lamb carcass weight. Results showed a high overall correlation coefficient (r =−0.960), nondependent of storage temperature or carcass weight. Thus, lamb postmortem ATP concentrations can be indirectly calculated through a simple, rapid, economic and reliable method such as R-value measurements.
Thesagro:  Carne; Conservação; Ovino.
Thesaurus Nal:  Carcass weight; Lamb meat; Meat carcasses; Sheep meat.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC9762 - 1ADDAP - DD
Voltar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional