BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  01/08/1992
Data da última atualização:  06/12/2023
Autoria:  ARMSTRONG, D. G.; BLAXTER, K. L.; CRAHAM, M. N.; WAINMAN, F. W.
Título:  The effect of environmental conditions on food utilisation by sheep.
Ano de publicação:  1959
Fonte/Imprenta:  Animal Production, v. 1, n. 1, p. 1-12, Mar. 1959.
DOI:  https://doi.org/10.1017/S0003356100033122
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: 1. A series of calorimetric experiments was conducted with sheep which had fleeces ranging in thickness from 0·1 cm. to 12 cm. at environmental temperatures between 8 and 32° C. Heat production, heat loss by radiation, by convection and conduction, by vaporisation of water and due to warming food and water to body temperature were measured together with losses of energy in faeces, in urine and as methane. 2. The effects of a rise in environmental temperature on digestion of the food and on the loss of energy in urine or as methane resulted in a slight rise in the metabolisable energy of the ration by 6 Cal./° C. 3. Environmental temperature had a marked effect on heat production, particularly when the fleece was short. The critical temperature (i.e. the environmental temperature at which heat production was minimal) of the closely-clipped sheep varied from 24° C. at a high level of feeding to 38°C. at a sub-maintenance level of feeding. These critical temperatures are similar to that of naked, resting man but much higher than that of the pig when fed similarly. 4. As the fleece grew the critical temperature fell. Thus, on a maintenance level of feeding, a sheep with a fleece of 0·1 cm. had a critical temperature of 32° C.; when the fleece had grown to 2·5 cm. the critical temperature was 13° C. while with a 12 cm. fleece the critical temperature was 0° C. 5. Below the critical temperature heat losses increase more rapidly in sheep with light fleeces. Thus a heavy f... Mostrar Tudo
Thesagro:  Bioclimatologia; Nutrição.
Thesaurus Nal:  Climatic factors; Environmental factors; Ruminant nutrition; Sheep.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC8132 - 1ADDAP - DDSP 01474
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoECHEVARRIA, F.; PINHEIRO, A. da C.; ALVES-BRANCO, F. P. J.; CAPRONI JÚNIOR, L.; UMEHARA, O.; GONÇALVES, L. C. B. Efficacy of doramectin against naturally acquired nematode infections in sheep. Revista Brasileira de Parasitologia Veterinária, v. 9, n. 1, p. 65-69, 2000.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Nacional - A
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional