BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  01/08/1992
Data da última atualização:  29/06/2023
Autoria:  MBA, A. U.; EGBUIWE, C. P.; DYENUGA, V. A.
Título:  Nitrogen-balance studies with red sokoto (Maradi) goats for the minimum protein requirements.
Ano de publicação:  1975
Fonte/Imprenta:  East African Agricultural and Forestry Journal, v. 40, n. 3, p. 285-291, 1975.
DOI:  https://doi.org/10.1080/00128325.1975.11662746
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Eight Red Sokoto (Maradi) castrated goats in their early maturity, weighing between 16 and 21 kg were used. Two sources of nitrogen (N), urea and groundnut/palm kernel cake mixture, were used at four levels of crude protein (N x 6.25), viz., 1, 5, 9 and 13 per cent, in cassava flour-based rations. These rations were then used as supplements to dry, poor quality Cynodon nlemfuensis forage (4.5 per cent CP). The results for the two sources of N indicate that linear relationship exists between absorbed N and N intake, retained N and N intake as well as between retained N and absorbed N. From these regression equations, it is estimated that at zero N-balance (or N equilibrium) the daily N intake per Wkg°. 734 was 0.74g for the mixed protein and 0.36g for the urea rations. However, the protein-fed goat and the ureafed goat required 0.35g digestible N (2.20g DCP) and 0.13g digestible N (0.81g DCP) per Wk ,°. 734 respectively for maintenance. The protein-fed goat therefore required 2.7 times as much digestible N as the urea-fed goat for N equilibrium. The digestibility, retention and indices of "biological values" were also higher, indicating better utilization of the urea-N than the protein-N contents of the rations. These goats therefore required far less protein than that normally recommended for sheep or goats in the temperate environment.
Palavras-Chave:  Nutritional requirements; Requerimento proteico.
Thesagro:  Caprino; Nutrição.
Thesaurus Nal:  Goats; Nitrogen balance; Protein requirement; Proteins; Ruminant nutrition.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC7002 - 1ADDAP - DD
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoCALEGARI, A.; GARCIA, A.; MAURINA, A.; LANTMANN, A.; RODRIGUES, B. N.; GAUDENCIO, C. de A.; BORKERT, C. M.; GAZZIERO, D. L. P.; TORRES, E.; OLIVEIRA, E. de; PALADINI, F. L. S.; MARUN, F.; DALBERTO, F.; MEDEIROS, G. B. de; SORDI, I. G.; HENKLAIN, J. C.; SARAIVA, O. F.; RUFINO, R. L. Soja no arenito: propostas tecnológicas básicas para uma agricultura sustentável. Londrina: IAPAR, 1997. 38 p.
Tipo: Folder/Folheto/Cartilha
Biblioteca(s): Embrapa Soja.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional