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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
01/08/1992 |
Data da última atualização: |
29/06/2023 |
Autoria: |
MBA, A. U.; EGBUIWE, C. P.; DYENUGA, V. A. |
Título: |
Nitrogen-balance studies with red sokoto (Maradi) goats for the minimum protein requirements. |
Ano de publicação: |
1975 |
Fonte/Imprenta: |
East African Agricultural and Forestry Journal, v. 40, n. 3, p. 285-291, 1975. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/00128325.1975.11662746 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Eight Red Sokoto (Maradi) castrated goats in their early maturity, weighing between 16 and 21 kg were used. Two sources of nitrogen (N), urea and groundnut/palm kernel cake mixture, were used at four levels of crude protein (N x 6.25), viz., 1, 5, 9 and 13 per cent, in cassava flour-based rations. These rations were then used as supplements to dry, poor quality Cynodon nlemfuensis forage (4.5 per cent CP). The results for the two sources of N indicate that linear relationship exists between absorbed N and N intake, retained N and N intake as well as between retained N and absorbed N. From these regression equations, it is estimated that at zero N-balance (or N equilibrium) the daily N intake per Wkg°. 734 was 0.74g for the mixed protein and 0.36g for the urea rations. However, the protein-fed goat and the ureafed goat required 0.35g digestible N (2.20g DCP) and 0.13g digestible N (0.81g DCP) per Wk ,°. 734 respectively for maintenance. The protein-fed goat therefore required 2.7 times as much digestible N as the urea-fed goat for N equilibrium. The digestibility, retention and indices of "biological values" were also higher, indicating better utilization of the urea-N than the protein-N contents of the rations. These goats therefore required far less protein than that normally recommended for sheep or goats in the temperate environment. |
Palavras-Chave: |
Nutritional requirements; Requerimento proteico. |
Thesagro: |
Caprino; Nutrição. |
Thesaurus Nal: |
Goats; Nitrogen balance; Protein requirement; Proteins; Ruminant nutrition. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
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Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 3 | |
1. |  | VASCONCELOS, H. E. M.; RODRIGUES, M. E. S.; CAVALCANTE, A. C. R.; SILVA, N. L. e. Entre o querer e o poder: dilemas da agricultura familiar nas trilhas de uma agricultura sustentável. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SISTEMAS DE PRODUÇÃO, 7., 2007, Fortaleza-CE, Agricultura familiar, políticas públicas e inclusão social: anais. Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical: BNB, 2007. 13 p.Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica | Circulação/Nível: -- - -- |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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2. |  | SILVA, P. S. L. e; SILVA, K. M. B. e; SILVA, N. L. e; DINIZ FILHO, E. T.; SANTOS, M. X. dos. Rendimentos de grãos verdes e secos de cultivares de milho. I. Período 1985-90. Revista Ceres, Viçosa, v. 45, n. 257, p. 89-115, 1998.Tipo: Artigo em Periódico Indexado |
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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3. |  | PEREIRA, N. R.; AMARAL, F. C. S. do; SANTOS, H. G. dos; BHERING, S. B.; CARVALHO JUNIOR, W. de; CHAGAS, C. da S.; AGLIO, M. L. D.; LOPES, C. H. L.; RODRIGUES, R. S.; SILVA, N. L. e S. Levantamento de Reconhecimento de Baixa Intensidade dos Solos dos Municípios de Corumbá e Ladário - MS. Rio de Janeiro: Embrapa Solos, 2009. 1 mapa, color. Escala: 1:550.000.Tipo: Monitoramento/Zoneamento |
Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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Registros recuperados : 3 | |
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