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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  01/08/1992
Data da última atualização:  04/09/2023
Autoria:  BARTON, R. A.; KIRTON, A. H.
Título:  Carcass weight as an index of carcass components with particular reference to fat.
Ano de publicação:  1958
Fonte/Imprenta:  The Journal of Agricultural Science, v. 50, n. 3, p. 331-334, May, 1958.
DOI:  https://doi.org/10.1017/S0021859600031531
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: In many animal production experiments, carcass weight is used as the sole criterion for the effectiveness of the treatments and of the nutritional status of the animals involved. In these experiments some knowledge of the carcass components would be desirable in order to assess any effects on the various tissues. Determination of these components has hitherto been costly and time consuming. Accordingly, these disadvantages have lead to a search for simple indices of carcass composition which can be readily applied even in relatively large-scale experiments. Until recently, however, no research worker has specified a relationship between carcass weight and carcass composition which would justify the use of carcass weight alone. There are, of course, many indications which suggest that such a relationship would exist, at least, for the main tissues of the carcass.
Thesagro:  Carcaça; Composição Química; Ovino; Peso.
Thesaurus Nal:  Carcass composition; Carcass weight; Sheep.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC6495 - 1ADDAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  17/12/2018
Data da última atualização:  22/01/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  COSTA-JUNIOR, H. N. P.; SANTOS, V. A. F.; BARROS, A. T. M. de; CHAVES, D. P.; BRITO, D. R. B.; CUNHA, I. A. L. da; SILVA, C. R.; COSTA-JUNIOR, L. M.
Afiliação:  HENRIQUE NÉLSON PEREIRA COSTA-JÚNIOR, Universidade Federal do Maranhão; VITOR AUGUSTO FERREIRA SANTOS, Universidade Federal do Maranhão; ANTONIO THADEU MEDEIROS DE BARROS, CNPGC; DANIEL PRAZERES CHAVES, Universidade Federal do Maranhão; DANILO RODRIGO BARROS BRITO, Universidade Federal do Maranhão; IVO ALEXANDRE LEME DA CUNHA, Universidade Federal do Maranhão; CAROLINA ROCHA E SILVA, Universidade Federal do Maranhão; LÍVIO MARTINS COSTA-JÚNIOR, Instituto Federal do Maranhão.
Título:  Epidemiologia de Miíase cutânea em bovinos no Estado do Maranhão.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PARASITOLOGIA VETERNÁRIA, 20., 2018, Londrina. Anais... Londrina: CBPV, 2018.
Páginas:  p. 234
Idioma:  Português
Conteúdo:  As miíases são afecções graves causadas pela presença de larvas de moscas em órgãos e tecidos de animais vertebrados. Diversas espécies de moscas podem ser agentes etiológicos das miíases cutâneas, entretanto Cochliomya hominivorax é a principal espécie causadora de miíases em bovinos.
Thesagro:  Miiase; Mosca; Rebanho.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/188675/1/Epidemiologia-de-miiase-cutanea.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGC17206 - 1UPCRA - DD
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