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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
01/08/1992 |
Data da última atualização: |
04/09/2023 |
Autoria: |
BARTON, R. A.; KIRTON, A. H. |
Título: |
Carcass weight as an index of carcass components with particular reference to fat. |
Ano de publicação: |
1958 |
Fonte/Imprenta: |
The Journal of Agricultural Science, v. 50, n. 3, p. 331-334, May, 1958. |
DOI: |
https://doi.org/10.1017/S0021859600031531 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: In many animal production experiments, carcass weight is used as the sole criterion for the effectiveness of the treatments and of the nutritional status of the animals involved. In these experiments some knowledge of the carcass components would be desirable in order to assess any effects on the various tissues. Determination of these components has hitherto been costly and time consuming. Accordingly, these disadvantages have lead to a search for simple indices of carcass composition which can be readily applied even in relatively large-scale experiments. Until recently, however, no research worker has specified a relationship between carcass weight and carcass composition which would justify the use of carcass weight alone. There are, of course, many indications which suggest that such a relationship would exist, at least, for the main tissues of the carcass. |
Thesagro: |
Carcaça; Composição Química; Ovino; Peso. |
Thesaurus Nal: |
Carcass composition; Carcass weight; Sheep. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 01573naa a2200229 a 4500 001 1520370 005 2023-09-04 008 1958 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1017/S0021859600031531$2DOI 100 1 $aBARTON, R. A. 245 $aCarcass weight as an index of carcass components with particular reference to fat.$h[electronic resource] 260 $c1958 520 $aAbstract: In many animal production experiments, carcass weight is used as the sole criterion for the effectiveness of the treatments and of the nutritional status of the animals involved. In these experiments some knowledge of the carcass components would be desirable in order to assess any effects on the various tissues. Determination of these components has hitherto been costly and time consuming. Accordingly, these disadvantages have lead to a search for simple indices of carcass composition which can be readily applied even in relatively large-scale experiments. Until recently, however, no research worker has specified a relationship between carcass weight and carcass composition which would justify the use of carcass weight alone. There are, of course, many indications which suggest that such a relationship would exist, at least, for the main tissues of the carcass. 650 $aCarcass composition 650 $aCarcass weight 650 $aSheep 650 $aCarcaça 650 $aComposição Química 650 $aOvino 650 $aPeso 700 1 $aKIRTON, A. H. 773 $tThe Journal of Agricultural Science$gv. 50, n. 3, p. 331-334, May, 1958.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
17/12/2018 |
Data da última atualização: |
22/01/2019 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
COSTA-JUNIOR, H. N. P.; SANTOS, V. A. F.; BARROS, A. T. M. de; CHAVES, D. P.; BRITO, D. R. B.; CUNHA, I. A. L. da; SILVA, C. R.; COSTA-JUNIOR, L. M. |
Afiliação: |
HENRIQUE NÉLSON PEREIRA COSTA-JÚNIOR, Universidade Federal do Maranhão; VITOR AUGUSTO FERREIRA SANTOS, Universidade Federal do Maranhão; ANTONIO THADEU MEDEIROS DE BARROS, CNPGC; DANIEL PRAZERES CHAVES, Universidade Federal do Maranhão; DANILO RODRIGO BARROS BRITO, Universidade Federal do Maranhão; IVO ALEXANDRE LEME DA CUNHA, Universidade Federal do Maranhão; CAROLINA ROCHA E SILVA, Universidade Federal do Maranhão; LÍVIO MARTINS COSTA-JÚNIOR, Instituto Federal do Maranhão. |
Título: |
Epidemiologia de Miíase cutânea em bovinos no Estado do Maranhão. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PARASITOLOGIA VETERNÁRIA, 20., 2018, Londrina. Anais... Londrina: CBPV, 2018. |
Páginas: |
p. 234 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
As miíases são afecções graves causadas pela presença de larvas de moscas em órgãos e tecidos de animais vertebrados. Diversas espécies de moscas podem ser agentes etiológicos das miíases cutâneas, entretanto Cochliomya hominivorax é a principal espécie causadora de miíases em bovinos. |
Thesagro: |
Miiase; Mosca; Rebanho. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/188675/1/Epidemiologia-de-miiase-cutanea.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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