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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
01/08/1992 |
Data da última atualização: |
12/07/2023 |
Autoria: |
SANSON, B. F.; BUNCH, K. J.; DEW, S. M. |
Título: |
Changes in plasma calcium, magnesium, phosphorus and hydroxyproline concentrations in ewes from twelve weeks before until three weeks after lambing |
Ano de publicação: |
1982 |
Fonte/Imprenta: |
British Veterinary Journal, v. 138, n. 5, p. 393-401, 1982. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In 51 Herdwick ewes the mean plasma calcium concentrations reached a minimum three to four weeks before lambing and then increased up to and after lambing. The mean plasma phosphorus concentrations were lower during the last six weeks of pregnancy than earlier in pregnancy but increased after lambing. Plasma magnesium concentrations were higher during the last three weeks of pregnancy but decreased at lambing and for three weeks after lambing. Plasma hydroxyproline concentrations started to increase four weeks before lambing, increased sharply at lambing and remained at this high level for another week. These changes in the blood composition of ewes are contrasted with the changes which occur at similar times in the blood composition of dairy cows. |
Thesagro: |
Bioquímica; Caprino; Hematologia. |
Thesaurus Nal: |
Calcium; Hydroxyproline; Magnesium; Physiology; Postpartum period; Pregnancy; Reproduction; Sheep. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01566naa a2200277 a 4500 001 1520351 005 2023-07-12 008 1982 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSANSON, B. F. 245 $aChanges in plasma calcium, magnesium, phosphorus and hydroxyproline concentrations in ewes from twelve weeks before until three weeks after lambing$h[electronic resource] 260 $c1982 520 $aIn 51 Herdwick ewes the mean plasma calcium concentrations reached a minimum three to four weeks before lambing and then increased up to and after lambing. The mean plasma phosphorus concentrations were lower during the last six weeks of pregnancy than earlier in pregnancy but increased after lambing. Plasma magnesium concentrations were higher during the last three weeks of pregnancy but decreased at lambing and for three weeks after lambing. Plasma hydroxyproline concentrations started to increase four weeks before lambing, increased sharply at lambing and remained at this high level for another week. These changes in the blood composition of ewes are contrasted with the changes which occur at similar times in the blood composition of dairy cows. 650 $aCalcium 650 $aHydroxyproline 650 $aMagnesium 650 $aPhysiology 650 $aPostpartum period 650 $aPregnancy 650 $aReproduction 650 $aSheep 650 $aBioquímica 650 $aCaprino 650 $aHematologia 700 1 $aBUNCH, K. J. 700 1 $aDEW, S. M. 773 $tBritish Veterinary Journal$gv. 138, n. 5, p. 393-401, 1982.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 51 | |
4. |  | SANTOS, A. F. dos; SILVA, S. de M.; MENDONÇA, R. M. N.; ALVES, R. E. Conservação pós-colheita de mangaba em função da maturação, atmosfera e temperatura de armazenamento. Ciência e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v. 29, n. 1, p. 85-91, 2009.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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6. |  | SANTOS, A. F. dos; SILVA, S. de M.; MENDONÇA, R. M. N.; ALVES, R. E. Desenvolvimento e maturação de abacaxi 'Smooth Cayenne'. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE PÓS-COLHEITA, 2., 2007, Viçosa, MG. Frutas, hortaliças e flores: palestras e resumos. Viçosa: UFV, 2007. p. 237Tipo: Resumo em Anais de Congresso | Circulação/Nível: -- - -- |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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12. |  | SILVA, S. de M. da; PADOVAN, M. P.; DANIEL, O.; HEID, D. M.; PEREIRA, Z. V. Produção de alimentos em sistemas agroflorestais de base agroecológica no cerrado na Região Sul de Mato Grosso do Sul. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SISTEMAS AGROFLORESTAIS, 8., 2011, Belém, PA. Sistemas agroflorestais na paisagem florestal: desafios científicos, tecnológicos e de políticas para integrar benefícios locais e globais: anais. Belém, PA: SBSAF: Embrapa Amazônia Oriental, 2011. 1 CD-ROM. Editores técnicos: Roberto Porro, Milton Kanashiro, Maria do Socorro Gonçalves Ferreira, Leila Sobral Sampaio e Gladys Ferreira de Sousa.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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14. |  | CAVALCANTE, C. E. B.; NOGUEIRA, D. H.; ALVES, R. E.; SILVA, S. de M. Qualidade de frutos de cinco genótipos de carnaubeiras nativas, oriundas do estado do Ceará. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AGROINDÚSTRIA TROPICAL, 5., 2007, Fortaleza, CE. Resumos... Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2007.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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18. |  | MASCARENHAS, R. de J.; SILVA, S. de M.; LIMA, M. A. C. de; MENDONÇA, R. M. N.; HOLSCHUH, H. J. Characterization of maturity and quality of Brazilian apirenic grapes in the São Francisco river Valley. Ciência e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v. 32, n. 1, p. 26-33, 2012.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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19. |  | DANTAS, A. L.; SILVA, S. de M.; LIMA, M. A. C. de; DANTAS, R. L.; MENDONÇA, R. M. N. Bioactive compounds and antioxidant activity during maturation of strawberry guava fruit. Revista Ciência Agronômica, v. 44, n. 4, p. 805-814, out-dez, 2013,Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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20. |  | LOPES, M. F.; SILVA, S. de M.; MENDONÇA, R. M. N.; HOLSCHUH, H. J.; ALVES, R. E. Quality of umbu (Spondias tuberosa Arr. Cam.) "laranja" in four maturity stages from semi-arid of Paraíba state, Brazil. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON POSTHARVEST AND QUALITY MANAGEMENT OF HORTICULTURAL PRODUCTS OF INTEREST FOR TROPICAL REGIONS, 1., 2009, San José. Abstracts. Costa Rica: International Society Horticultural Science, 2009. p. 55.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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Registros recuperados : 51 | |
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