BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  01/08/1992
Data da última atualização:  10/05/2023
Autoria:  KIRTON, A. H.; CRANE, B.; PATERSON, D. J.; CLARE, N. T.
Título:  Yellow fat in lambs caused by carotenoid pigmentation.
Ano de publicação:  1975
Fonte/Imprenta:  New Zealand Journal of Agricultural Research, v. 18, n. 3, p. 267-272, 1975.
DOI:  10.1080/00288233.1975.10423643
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract; A survey has indicated that approximately 1 in 1000 New Zealand Iamb carcasses are rejected for export for excessively yellow fat and high incidences of 5-10% are occasionally reported on individual farms. Phase distribution characteristics and absorption spectra of omental fat pigments from 19 lambs showing yellowness confirmed the presence of xanthophylls. Evidence is presented for a higher level of pigment in the perirenal fat than omental fat. A visual survey of 562 lambs of known parentage, backed by tintometer readings and chemical measurements on a sample of the lambs, established that the progeny of 3 Romney rams wIth Romney dams had yellower fat than the progeny of 31 other sires of 5 different breeds mated to Romney ewes. The estimated heritability of yellow fat based on the visual scores was 0.18. In general, the lambs studied had very much whiter fat than is commonly Iecorded in cattle.
Palavras-Chave:  Yellow fat.
Thesagro:  Carcaça; Ovino.
Thesaurus Nal:  Lamb meat; New Zealand; Ovine carcasses; Sheep; Xanthophylls.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC5942 - 1ADDAP - DD
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, P. D.; OKINO, C. H.; FERNANDO, F. S.; PAVANI, C.; MARIGUELA, V. C.; MONTASSIER, M. DE F. S.; MONTASSIER, H. J. Comparative evaluation of immune responses and protection of chitosan nanoparticles and oil-emulsion adjuvants in avian coronavirus inactivated vaccines in chickens. Vaccines, v.9, n.12, 1457, 2021.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, P. D.; OKINO, C. H.; FERNANDO, F. S.; PAVANI, C.; CASAGRANDE, V. M.; LOPEZ, R. F. V.; MONTASSIER, M. F. de; MONTASSIER, H. J. Inactivated infectious bronchitis virus vaccine encapsulated in chitosan nanoparticles induces mucosal immune responses and effective protection against challenge. Vaccine, v. 36, p. 2630-2636, abr. 2018. 36
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional