BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  01/08/1992
Data da última atualização:  31/03/2023
Autoria:  SAVELL, J. W.; SMITH, G. G.; DUTSON, T. R.; CARPENTER, Z. L.; SUTER, D. A.
Título:  Effect of electrical stimulation on palatability of beef, lamb and goat meat.
Ano de publicação:  1977
Fonte/Imprenta:  Journal Food Science, v. 42, n. 3, p. 702-706, 1977.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The effect of electrical stimulation (100 volts, 5 amps for approx 84-100 set) of beef, lamb and goat carcasses on meat palatability was evaluated. Twenty-nine steers, 14 lambs and 11 goats were slaughtered, split into sides and one side from each carcass was electrically-stimulated immediately before chilling by use of a commercial stunning device. Taste panel evaluation and Warner-Bratzler shear values indicated that longissimus muscle samples from electrically stimulated sides of all three species were significantly more tender than samples from the untreated sides. Tenderness ratings for samples from the legs of lamb and goat carcasses indicated that the differences between treated and control samples were not of the same magnitude as those for samples of the longissimus. Flavor ratings for samples from electrically stimulated sides were significantly higher (P < 0.01) for beef; however, no significant differences were observed between samples from treated and cqntrol sides of lamb and goat carcasses. These data suggest that electrical stimulation can be utilized to improve the tenderness of beef, lamb and goat carcasses
Palavras-Chave:  Carne caprina.
Thesagro:  Caprino; Carne.
Thesaurus Nal:  Goat meat; Lamb meat; Meat carcasses; Meat tenderness; Palatability; Small ruminants.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC5786 - 1ADDAP - DD
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoTASSI, A. D.; GARITA-SALAZAR, L. C.; AMORIM, L.; NOVELLI, V. M.; ASTUA, J. de F.; CHILDERS, C. C. Virus-vector relationship in the Citrus leprosis pathosystem. Experimental & Applied Acarologyl, V. 71, P.227-241, 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional