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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
24/01/2006 |
Data da última atualização: |
29/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
WALLACE, J. C.; LOPES, M. A.; PAIVA, E.; LARKINS, B. A. |
Afiliação: |
EMBRAPA-CNPMS. |
Título: |
New methods for extraction and quantitation of zeins reveal a high content of gamma -zein in modified opaque-2 maize. |
Ano de publicação: |
1990 |
Fonte/Imprenta: |
Plant Physiology, Bethesda, v. 92, n. 1, p. 191-196, 1990. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
We have developed methods for quantitative extraction and analysis of zeins from maize (Zea mays L.) flour. Extraction involved solubilization of total endosperm proteins in an alkaline buffer containing SOS and 2-mercaptoethanol with subsequent precipitation of nonzein proteins by the addition of ethanol to 70%. Analysis of these proteins by SOS-PAGE with Coomassie bluestaining and by Western bloHing and ELlSA assay with zein antibodies revealed that this extraction method is more quantitative than the traditional Landry-Moureaux procedure, especially for the (J-and')'-zeins. This method was used to extract and analyze the zein content of several 'Quality Protein Maize' (QPM) varieties developed by the International Maize and Wheat Improvement Center. QPM varieties contain 'modifiergenes' that confer a vitreous phenotype on opaque·2 genotypes, while maintaining the elevated levels of Iysine and tryptophan characteristic of this mutant. This analysis revealed that the QPM types contain 2 to 4 times the amount of the ')'-zein than unmodified opaque-2 or normal maize varieties. Possible relationships between the high expression of the ')'-zein and the modified opaque phenotype are discussed. |
Thesagro: |
Melhoramento genético vegetal; Milho. |
Thesaurus Nal: |
Corn; Plant breeding. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
Marc: |
LEADER 01839naa a2200205 a 4500 001 1489144 005 2018-05-29 008 1990 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aWALLACE, J. C. 245 $aNew methods for extraction and quantitation of zeins reveal a high content of gamma -zein in modified opaque-2 maize.$h[electronic resource] 260 $c1990 520 $aWe have developed methods for quantitative extraction and analysis of zeins from maize (Zea mays L.) flour. Extraction involved solubilization of total endosperm proteins in an alkaline buffer containing SOS and 2-mercaptoethanol with subsequent precipitation of nonzein proteins by the addition of ethanol to 70%. Analysis of these proteins by SOS-PAGE with Coomassie bluestaining and by Western bloHing and ELlSA assay with zein antibodies revealed that this extraction method is more quantitative than the traditional Landry-Moureaux procedure, especially for the (J-and')'-zeins. This method was used to extract and analyze the zein content of several 'Quality Protein Maize' (QPM) varieties developed by the International Maize and Wheat Improvement Center. QPM varieties contain 'modifiergenes' that confer a vitreous phenotype on opaque·2 genotypes, while maintaining the elevated levels of Iysine and tryptophan characteristic of this mutant. This analysis revealed that the QPM types contain 2 to 4 times the amount of the ')'-zein than unmodified opaque-2 or normal maize varieties. Possible relationships between the high expression of the ')'-zein and the modified opaque phenotype are discussed. 650 $aCorn 650 $aPlant breeding 650 $aMelhoramento genético vegetal 650 $aMilho 700 1 $aLOPES, M. A. 700 1 $aPAIVA, E. 700 1 $aLARKINS, B. A. 773 $tPlant Physiology, Bethesda$gv. 92, n. 1, p. 191-196, 1990.
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
17/09/2014 |
Data da última atualização: |
23/09/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CADEMARTORI, P. H. G. de; BOLZON DE MUNIZ, G. I.; MAGALHAES, W. L. E. |
Afiliação: |
PEDRO HENRIQUE GONZALEZ DE CADEMARTORI, Pós-graduando da UFPR; GRACIELA INES BOLZON DE MUNIZ, UFPR; WASHINGTON LUIZ ESTEVES MAGALHAES, CNPF. |
Título: |
Incremento da adesão superficial de madeira por meio de plasma frio. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 8., 2014, Juiz de Fora. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação; Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte; Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2014. p. 363-366. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Ângulo de contato; Espalhamento; Modificação da superfície; Plasma a frio. |
Thesagro: |
Madeira; Tratamento. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/108984/1/Wash1-Capitulo-4-Novos-Materiais-e-Processos-em-Nanotecnologia-e-suas-Aplicacoes-no-Agronegocio.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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