Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
20/02/2009 |
Data da última atualização: |
25/06/2025 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA, J. B. da; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; PRUDÊNCIO, S. H. |
Afiliação: |
JOSEMEYRE BONIFÁCIO DA SILVA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPSO; SANDRA HELENA PRUDÊNCIO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA. |
Título: |
Composição química de cultivares de soja convencionais e para consumo humano. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINO AMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte. Anais... Belo Horizonte: Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos. 2008. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Chemical characteristics of soybeans normal cultivars and for human consumption were studied to identify the most adequate for different soybean foods processing. BRS 213 cultivars showed the most less of lipoxygenases activity and the BRS 267 cultivars the most less hexanal content and the major sucrose content hence both can be using for production of foods with better flavor. BRS 267 cultivars can be indicate for consumption direct because after cooking of grains showed aglycon glucosides. |
Palavras-Chave: |
Soybean. |
Thesagro: |
Nutrição Humana; Soja. |
Thesaurus Nal: |
Foods; Soybeans. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01301nam a2200205 a 4500 001 1471218 005 2025-06-25 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, J. B. da 245 $aComposição química de cultivares de soja convencionais e para consumo humano.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINO AMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte. Anais... Belo Horizonte: Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos. 2008.$c2008 300 $c1 CD-ROM. 520 $aChemical characteristics of soybeans normal cultivars and for human consumption were studied to identify the most adequate for different soybean foods processing. BRS 213 cultivars showed the most less of lipoxygenases activity and the BRS 267 cultivars the most less hexanal content and the major sucrose content hence both can be using for production of foods with better flavor. BRS 267 cultivars can be indicate for consumption direct because after cooking of grains showed aglycon glucosides. 650 $aFoods 650 $aSoybeans 650 $aNutrição Humana 650 $aSoja 653 $aSoybean 700 1 $aCARRÃO-PANIZZI, M. C. 700 1 $aPRUDÊNCIO, S. H.
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |