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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  12/11/1998
Data da última atualização:  18/01/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LOPES, D.; GODOY, R. L. O.; GONÇALVES, S. L.; KOKETSU, M.; OLIVEIRA, A. M.
Título:  Sulphur constituents of the essential oil of nira (Allium tuberosum Rottl.) cultivated in Brazil.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  Flavour and Fragrance Journal, v. 12, p. 237-239, jul./aug. 1997.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The essential oil, obtained from fresh leaves of nira (Allim tuberosum Rottl.) by steam distillation, was analyzed by HRGC and GC-MS. Sulphur-containing compounds identified account for 84% of the oil. Besides the sulphur compounds commonly reported in the genus Allium, three unusual volatile sulphur-containing components were found and they can be grouped as 1-(methylthio)alk(en)yl alk disulphides. The compound identified as allyl 1-(methylthio)ethyl disulphide is describe in the literature for the first time.
Palavras-Chave:  Nira; Sulfurados.
Thesagro:  Óleo Essencial.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA975 - 1UPCAP - --1997/1001998.00132
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