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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
02/06/2003 |
Data da última atualização: |
25/03/2022 |
Autoria: |
MOTTA, P. E. F. da; CURI, N.; FRANZMEIER, D. P. |
Afiliação: |
PAULO EMILIO FERREIRA DA MOTTA, CNPS. |
Título: |
Relation of soils and geomorphic surfaces in the Brazilian Cerrado. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
In: OLIVEIRA, P. S.; MARQUIS, R. J. (ed.). The cerrados of Brazil: ecology and natural history of a neotropical savanna. New York: Columbia University Press, 2002. cap. 2, p. 13-32. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The cerrado region is located between the equatorial zone and 23° south latitude. It is bordered by the Amazon forest to the north, by the Atlantic forest to the south and southeast, and by thecaatinga(deciduous xerophytic vegetation) of the semiarid region to the northeast. Also included in the cerrado region is the nonflooded part of the westernpantanal(wet plains; see chapter 6). During its evolutional process, the areal extent of the cerrado expanded and contracted in response to climatic fluctuations. During dry periods, the cerrado expanded at the expense of forest (Ab’Saber 1963). |
Thesagro: |
Cerrado; Geomorfologia; Solo. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
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Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Solos (CNPS) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registros recuperados : 2 | |
1. |  | ROMANO, K. R.; FINCO, M.; ABADIO-FINCO, F.; ROSENTHAL, A.; DELIZA, R. Disposição a pagar do consumidor por suco de Romã (Punica granatum L.). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 24.; CONGRESSO DO INSTITUTO NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE FRUTOS TROPICAIS, 4., 2014, Aracaju. Inovação e sustentabilidade em ciência e tecnologia de alimentos: resumos. [Campinas]: SBCTA, 2014. P. 22Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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2. |  | DELIZA, R.; LABOISSIÈRE, L. H. E. S.; ABADIO-FINCO, F.; PONTES, M. M. M.; BARROS-MARCELLINI, A.; TIBURSKI, J. H.; ROSENTHAL, A. Brazilian consumer's views and perception of pressurized tropical fruit juices. In: EUROPEAN HIGH PRESSURE RESEARCH GROUP MEETING, 50., 2012, Thessaloniki. Program and book of abstracts. Thessaloniki: Aristotle University of Thessaloniki, 2012.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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Registros recuperados : 2 | |
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