BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  21/05/2004
Data da última atualização:  21/06/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ZIMMERMANN, M. J. O.; ROSIELLE, A. A.; WAINES, J. G.; FOSTER, K. W.
Afiliação:  MARIA JOSE DE OLIVEIRA ZIMMERMANN, CNPAF.
Título:  A heritability and correlation study of grain yield, yield components, and harvest index of common bean in sole crop and intercrop.
Ano de publicação:  1984
Fonte/Imprenta:  Field Crops Research, v. 9, n. 2, p. 109-118, 1984
DOI:  https://doi.org/10.1016/0378-4290(84)90017-0
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The effect of intercropping common bean with maize compared to bean in sole crop on grain yield, number of pods, seeds per pod, 100-seed weight, and harvest index were studied in sixteen families of common bean. These families were grown in replicated trials at Irvine and Davis, California. The experimental design was a split-plot with intercrop and sole crop as main plots and families as subplots. Families interacted with cropping systems for grain yield, number of pods, and seed weight. Heritabilities were slightly larger in sole crop than in intercrop for all traits except seeds per pod. Number of pods and harvest index showed the largest difference in heritabilities between intercrop and sole crop. Genotypic and phenotypic correlations among traits involving grain yield and harvest index were variable in magnitude and sign for the two cropping systems. Path analysis showed that seed weight had the largest positive direct effect on grain yield in both systems. Seed weight had large negative indirect effects on grain yield in both systems via its correlations with the other yield components. Genotypic correlations for the same trait measured across cropping systems were greater than 0.80 for all traits except grain yield. For grain yield, the genotypic correlation was 0.52. The ratio of genetic variances in intercrop to sole crop, and the high positive genotypic correlations between cropping systems indicated that selection based on the mean of both systems would result in... Mostrar Tudo
Thesagro:  Carbono; Feijão; Metabolismo; Phaseolus Vulgaris; Transporte.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF21454 - 1UPCAP - PP19841984
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1.Imagem marcado/desmarcadoMENEZES, E.; DELIZA, R.; CHAN, H. L.; GUINARD, J.-X. Preferences and attitudes towards açaí-based products among North American consumers. Food Research International, v. 44, n. 7, p. 1997-2008, Aug. 2011.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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2.Imagem marcado/desmarcadoMENEZES, E.; DELIZA, R.; CHAN, H. L.; GUINARD, J.-X.; ROSENTHAL, A. Opinião de consumidores brasileiros e norte-americanos sobre açaí (Euterpe oleracea, Mart.). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PROCESSAMENTO DE FRUTAS E HORTALIÇAS, 2., 2011, Rio de Janeiro. Alimentação inteligente com tecnologia limpa: anais. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Processamento de Frutas e Hortaliças, 2011. 1 CD-ROM.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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3.Imagem marcado/desmarcadoMENEZES, E. M. DA S.; DELIZA, R.; CHAN, H. L.; GUINARD, J-X.; ROSENTHAL, A. Opinião de consumidores brasileiros e norte-americanos sobre açaí (Euterpe oleracea, Mart.). Journal of Fruits and Vegetables, v. 1, n. 1, p. 88-92, 2015.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: C - 0
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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