BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  25/08/2004
Data da última atualização:  17/07/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LIMA FILHO, J. M. P.
Afiliação:  JOSE MOACIR PINHEIRO LIMA FILHO, CPATSA.
Título:  Methodology for water potential measurement on mango using the pressure chamber.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, n. 645, p. 459-461, feb. 2004.
ISSN:  0567-7572
Idioma:  Inglês
Notas:  7th International Mango Symposium, Recife, Sep. 2002.
Conteúdo:  A study was carried out to verify the application of a simple approach for water potential evaluation on mango (Mangifera indica, L). Data were collected on mango ?Tommy Atkins?, cropped under drip irrigation condition, at Embrapa Semi-Árido, Petrolina-PE., Brazil. Data were obtained with a pressure chamber and correlated with psychrometric chamber measurements. Chamber pressure was halted at each 0.1 MPa for sap sampling with filter paper for differentiation between he esin and water outflow. Resin exudation was distinguished by the appearance of dark dots on the paper. The results showed that there was no correlation between the methods at 1% probability level when the values obtained at the moment of resin exudation were used. However, data obtained at the moment of water outflow were significantly correlated through the equation Y= 0.1678 + 1.151 (X) and R= 0.98 **. The results suggest that the use of filter paper to detect the moment of water outflow may help obtaining accurate pressure chamber water potential measurement on mangoes.
Palavras-Chave:  Relação água; Transpiração.
Thesagro:  Exsudação; Manga; Mangifera Indica; Potencial Hídrico; Resina.
Thesaurus Nal:  Mangoes.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA29645 - 1UPCAP - PP
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, A. H.; SOARES, A. G.; FONSECA, M. J. de O.; BARBOSA, L. F. C.; SANTOS, C. D. dos. Qualidade de cenouras minimamente processadas sob armazenamento em atmosferas modificadas. In: SIMPÓSIO EM CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 4., 2012, João Pessoa. Trabalhos... João Pessoa: SBCTA-PB, 2012.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoPIRES, D. R.; MORAIS, A. C. N.; CUNHA, N. C.; MACHADO, L. S.; BARBOSA, L. F. C.; MENDONÇA, J. F. M.; BALARO, M. F. A.; SANTOS, J. P. C.; SOUZA, G. N. de; BARRETO, M. L.; NASCIMENTO, E. R. Proposal of an iELISA for Mycoplasma bovis diagnosis in dairy cattle and associated risk factors. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 73, n. 2, p. 293-301, 2021.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional