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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
21/01/1997 |
Data da última atualização: |
13/09/2013 |
Autoria: |
BOKULICH, N.; HWANG, C. F.; LIU, S.; MILLS, K. L. B.; MILLS, D. A. |
Título: |
Profiling the yeast communities of wine fermentations using terminal restriction fragment length polymorphism analysis. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
American Journal of Enology and Viticulture, Reedley, v. 63, n. 2, p. 185-194, 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Terminal restriction fragment length polymorphism (TRFLP), used most often to describe bacterial communities, presents a high-throughput, low-cost solution for analyzing mixed yeast communities in wine and other fermentations. In this study, a TRFLP approach was developed for the identification and discrimination of yeasts and used to construct a TRFLP database comprising 121 strains of yeast (representing 24 genera and 72 species) associated with wine and food fermentations. This database exhibits sensitive discrimination among species and robust intraspecific conservation of TRFLP profiles, enabling reliable characterization of mixed yeast communities. The yeast ecology of sweet, botrytized wine fermentations from two separate vintages was analyzed using this database, demonstrating the utility of this method for fast-paced, qualitative detection and identification of differences in yeast community structures over time in a complex, diverse fermentation system. |
Palavras-Chave: |
Levedura; TRFLP. |
Thesagro: |
Fermentação; Uva; Vinho; Vitis Vinifera. |
Thesaurus Nal: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 4 | |
1. |  | OLIVEIRA, D. H. de; NAVES, L. de P.; NARDELLI, N. B. de S.; ZANGERÔNIMO, M. G.; RODRIGUES, P. B. Ileal digestibility of calcium and phosphorus in broilers fed diets with different phytases and Ca:available P ratios. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 11, p. 1222-1229, Nov. 2018. Título em português: Digestibilidade ileal de cálcio e fósforo em frangos de corte alimentados com rações com diferentes fitases e relações cálcio:fósforo disponível.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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2. |  | CAMARA, B. R. B.; FONSECA, L. da S.; LUCIANO, A. P.; MARTINS, P. G. M. de A.; ALMEIDA, A. A. de; VALENTIM, J. K.; NAVES, L. de P.; MATRANGOLO, W. J. R. Nutritive value of adding dried Cratylia argentea leaves to the feed of growing rabbits. Ciência Animal Brasileira, v. 25, 77004E, 2024.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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3. |  | NAVES, L. de P.; RODRIGUES, P. B.; BERTECHINI, A. G.; LIMA, E. M. C.; TEIXEIRA, L. do V.; ALVARENGA, R. R.; NARDELLI, N. B. de S.; OLIVEIRA, D. H. de; OLIVEIRA, M. H. de. Redução de fósforo em dietas para frangos com base em valores de equivalência de fitase. Pesquisa agropecuária brasileira, Brasília, DF, v. 49, n. 1, p. 71-77, jan. 2014. Titulo em inglês: Reduction of phosphorus in broiler diets based on equivalency values of phytase.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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4. |  | CAMARA, B. R. B.; FONSECA, L. da S.; LUCIANO, A. P.; MARTINS, P. G. M. de A.; ALMEIDA, A. A. de; VALENTIM, J. K.; NAVES, L. de P.; MATRANGOLO, W. J. R. Valor nutritivo das folhas secas de Cratylia argentea na alimentação de coelhos em crescimento. Ciência Animal Brasileira, v. 25, 77004P, 2024.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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Registros recuperados : 4 | |
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