BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  09/05/2025
Data da última atualização:  09/05/2025
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, P. S. de; COELHO, C. C. de S.; CAMPOS, R. da S.; FREITAS-SILVA, O.; FREIRE JUNIOR, M.
Afiliação:  PATRÍCIA SOUZA DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO RIO DE JANEIRO; CAROLINE CORRÊA DE SOUZA COELHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESTADO DO RIO DE JANEIRO; RODRIGO DA SILVEIRA CAMPOS, CTAA; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA; MURILLO FREIRE JUNIOR, CTAA.
Título:  Effects of electron-beam (E-beam) irradiation on the postharvest quality of ‘golden’ papayas.
Ano de publicação:  2025
Fonte/Imprenta:  Food Physics, v. 2, n.1 00054, 2025.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodp.2025.100054
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Brazilian papaya production and exports have increased in recent years, and as a phytosanitary requirement, emerging technologies have been introduced into the agricultural chain. Electron beam (E-beam) irradiation has phytosanitary potential for the treatment of fruits, as it is safe and effective in controlling agricultural pests, extending the shelf life of the fruits, and preserving their quality. E-beam irradiation doses of 1, 3, and 5 kGy were applied on 'Golden' papaya fruit, with non-irradiated fruits (0 kGy) used as a control were applied on 'Golden' papaya fruit in- oculated with fungi Colletotrichum gloeosporioides and Phoma caricae-papayae to verify if this technology could reduce postharvest diseases from the papaya rot complex. Also, this study evaluated the effects of the same E-beam doses on the postharvest quality of papayas, by ana- lyzing physicochemical characteristics such as titratable acidity (TA), total soluble solids (TSS), Total Phenolic Content (TPC), firmness, and weight loss, as well as enzymatic activity of pectin methylesterase (PME) and polygalacturonase (PG) in the fruit. E-beam irradiation did not affect these variables. A difference was observed among the tested doses on the TA, TSS, TPC, and weight loss with the temperature increase during storage. In the other analysis, PME and PG activity and firmness were not influenced by the irradiation doses. Fruit at the 1 kGy, in general, had similar results as the control ones, this dose also was ... Mostrar Tudo
Thesaurus Nal:  Enzymes; Food irradiation; Fruits; Fungi; Physiology; Postharvest diseases.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
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CTAA15950 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoVOLTOLINI, T. V.; SANTOS, F. A. P.; MARTINEZ, J. C.; BITTAR, C. M. M.; IMAIZUMI, H.; CORTINHAS, C. S. Diferentes teores de proteína metabolizável em rações com cana-de-açúcar para vacas em lactação. Ciência Animal Brasileira, Goiânia, v. 9, n. 2, p. 309-318, abr./jun. 2008.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Nacional - A
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.
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2.Imagem marcado/desmarcadoFREIRE, L. D. R.; TOMICH, T. R.; MACHADO, F. S.; CORTINHAS, C. S.; ACEDO, T. S.; PEDREIRA, M. dos S.; PEREIRA, L. G. R.; FERREIRA, A. L. Effects of amylase and essential oils in cross-breed dairy cows diets: milk composition and production. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 54., 2017, Foz do Iguaçu. Resumos... Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2017.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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3.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, A. S.; TOMICH, T. R.; PEDREIRA, M. dos S.; CORTINHAS, C. S.; ACEDO, T. S.; MACHADO, F. S.; SANTOS, R. D. dos; PEREIRA, L. G. R. Effects of exogenous amylase on in vitro kinetics rumen digestion of corn silage. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 54., 2017, Foz do Iguaçu. Resumos... Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2017. p. 1028.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido.
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4.Imagem marcado/desmarcadoPORCIONATO, M. A. de F; SOARES, W. V. B.; REIS, C. B. M. dos; CORTINHAS, C. S.; MESTIERI, L.; SANTOS, M. V. dos. Milk flow, teat morphology and subclinical mastitis prevalence in Gir cows. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 45, n. 12, p. 1507-1512, dez. 2010 Título em português: Fluxo de leite, morfometria de tetos e a prevalência de mastite subclínica em vacas Gir.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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5.Imagem marcado/desmarcadoBEURON, D. C.; CORTINHAS, C. S.; BOTARO, B. G.; MACEDO, S. N.; GONÇALVES, J. L.; BRITO, M. A. V. P. e; SANTOS, M. V. Risk factors associated with the antimicrobial resistance of Staphylococcus aureus isolated from bovine mastitis. Pesquisa Veterinária Brasileira, v. 34, n. 10, p. 947-952, 2014.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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6.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, A. S.; PEREIRA, L. G. R.; PEDREIRA, M. S.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; CORTINHAS, C. S.; ACEDO, T. S.; SANTOS, R. D. dos; RODRIGUES, J. P. P.; MAURICIO, R. M.; TOMICH, T. R. Exogenous amylase increases gas production and improves in vitro ruminal digestion kinetics of sorghum and corn grains. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 75, n. 3, p. 511-518, 2023.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido.
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7.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, A. S.; CORTINHAS, C. S.; ACEDO, A. C.; LOPES, F. C. F.; ARRIGONI, M. B.; TOMICH, T. R.; PEREIRA, L. G. R.; FERREIRA, M. H.; JAGUARIBE, T. L.; WEBER, C. T.; MORENZ, M. J. F. Effects of essential oils supplementation, associated or not with amylase, on dry matter intake, productive performance, and nitrogen metabolism of dairy cows. Animal Feed Science and Technology, v. 297, 115575, 2023.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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8.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, A. S.; PEREIRA, L. G. R.; PEDREIRA, M. dos S.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; CORTINHAS C. S.; ACEDO, T. S.; SANTOS, R. D. dos; RODRIGUES, J. P. P.; MAURICIO, R. M.; TOMICH, T. R. Effects of exogenous amylase on the in vitro digestion kinetics of whole-crop maize silages made from flint or dent grain type at different phenological stages grown in tropical condition. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, v. 104, n. 1, p. 76-87, 2020.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido.
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9.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, A. S.; CORTINHAS, C. S.; ACEDO, T. S.; MORENZ, M. J. F.; LOPES, F. C. F.; ARRIGONI, M. B.; FERREIRA, M. H.; JAGUARIBE, T. L.; FERREIRA, L. D.; GOUVÊA, V. N.; PEREIRA, L. G. R. Effects of feeding 25-hydroxyvitamin D3 with an acidogenic diet during the prepartum period in dairy cows: Mineral metabolism, energy balance, and lactation performance of Holstein dairy cows. Journal of Dairy Science, v. 105, n. 7, p. 5796-5812, 2022.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
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