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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
25/10/2024 |
Data da última atualização: |
13/12/2024 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
COUTO, C. de C.; HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; OLIVEIRA, E. M. M.; CASAL, S.; FREITAS-SILVA, O. |
Afiliação: |
CINTHIA DE CARVALHO COUTO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESTADO DO RIO DE JANEIRO; DAVY WILLIAM HIDALGO CHÁVEZ, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO RIO DE JANEIRO; EDNA MARIA MORAIS OLIVEIRA, CTAA; SUSANA CASAL, UNIVERSIDADE DO PORTO; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA. |
Título: |
Selection of untargeted SPME-GC-MS markers for potential fraud detection in roasted and ground coffee. |
Ano de publicação: |
2024 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 6., 2024, Rio de Janeiro. Anais [...]. Rio de Janeiro: Universidade Federal do Estado do Rio de Janeiro, 2024. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
SIAN. 8 a 10 de maio de 2024. Resumo 810444. |
Conteúdo: |
Over the years, food products have been increasingly adulterated, leading to potential allergenic disorders and economic losses for consumers. Coffee, one of the most consumed beverages worldwide after water, is a crucial commodity, which is frequently subject to fraud. As a result, a plethora of scientific research has been devoted to finding analytical techniques that can accurately and quickly detect and quantify adulteration in roasted and ground coffee. The objective of this study was to identify chemical markers to discriminate pure roasted and ground coffee from its most common adulterants (corn, barley, soybean, rice, coffee husks, and Robusta coffee). |
Palavras-Chave: |
Marcador quiímico. |
Thesagro: |
Adulteração; Café; Consumidor; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus Nal: |
Adulterated products; Coffea; Consumer protection; Food technology. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 1 | |
1. |  | GORDO, S. M. C.; PINHEIRO, D. G.; MOREIRA, E. C. O.; RODRIGUES, S. M.; POLTRONIERI, M. C.; LEMOS, O. F. de; SILVA, I. T. da; RAMOS, R. T. J.; SILVA, A.; SCHNEIDER, H.; SILVA JUNIOR, W. A.; SAMPAIO, I.; DARNET, S. High-throughput sequencing of black pepper root transcriptome. BMC Plant Biology, v. 12, n. 168, 2012.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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Registros recuperados : 1 | |
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