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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Alimentos e Territórios; Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
21/10/2024 |
Data da última atualização: |
28/10/2024 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
OLIVEIRA, M. E. A. S.; SANTOS, M. B.; BASSINELLO, P. Z.; COLOMBARI FILHO, J. M.; SILVA, C. M.; TAKEITI, C. Y.; CARVALHO, C. W. P. de. |
Afiliação: |
MARIA EUGENIA ARAUJO SILVA OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESTADO DO RIO DE JANEIRO; M. BARRETO SANTOS; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNAT; JOSE MANOEL COLOMBARI FILHO, CNPAF; CAROLINE MELLINGER SILVA, CTAA; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA. |
Título: |
Antihyperglycemic potential of gluten-free germinated rice pasta. |
Ano de publicação: |
2024 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 22., 2024, Rimini. The future of food is now: development, functionality & sustainability. Abstract book. Rimini: IUFoST, 2024, p. 464-465. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Ref. 4.13.9. P.13.009. IUFoST. 8-12 set. |
Conteúdo: |
Rice (Oryza sativa L.) is the most popular staple food, gluten free (GF) cereal and interesting source of vitamins, minerals and important source of energy. Ger- mination is a process used to improve the technological and nutritional quality of rice, specialty for the increase of aminobutyric acid (GABA). Furthermore, the use of adjuvant processes such as hydrothermal treatment is related to the reduction of the microbial load of the material and the migration by diffusion of metabolites contained in the epidermis to the endosperm. The thermoplastic extrusion is a suitable technology for GF pasta as it promotes the starch pre-gelatinization process. |
Palavras-Chave: |
Ácido aminobutírico. |
Thesagro: |
Arroz; Cereal; Extrusão; Mineração; Oryza Sativa; Qualidade; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus Nal: |
Gluten-free foods; Rice. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Alimentos e Territórios (CNAT) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 3 | |
3. |  | OLIVEIRA, T. A.; BORGES, A. E.; CADENA, R. S.; MENEZES, E. M. S.; MARCELLINI, P. S.; DELIZA, R. Chocolate cereal bars: sensory characterization by check-all-that-apply (CATA) technique and consumer test. In: PANGBORN SENSORY SCIENCE SYMPOSIUM, 11., 2015, Gotemburgo. Abstracts... [S. l.]: Elsevier, 2015. Ref. [P1.021].Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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Registros recuperados : 3 | |
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