BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  17/10/2024
Data da última atualização:  30/10/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CARVALHO, C. W. P. de; SANTOS, M. B.; VARGAS-SOLÓRZANO, J. W.; MARTINS, A. M. D.; ASCHERI, J. L. R.; QUEIROZ, V. A. V.; MARTINO, H. S. D.; TAKEITI, C. Y.
Afiliação:  CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; M. B. SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; J. W. VARGAS-SOLÓRZANO; A. M. DIAS-MARTINS; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; H. S. D. MARTINO; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA.
Título:  Extrusion cooking as a tool to promote consumption of non-traditional whole grains.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 22., 2024, Rimini. The future of food is now: development, functionality & sustainability. Abstract book. Rimini: IUFoST, 2024, p. 97-98.
Idioma:  Inglês
Notas:  Ref. 3.8.4. IUFoST. 8-12 set.
Conteúdo:  Extrusion cooking is a well-known processing technique that combines shear, temperature and pressure given a quite number of varied extrudate shapes and pre-cooked flours of varied degree of cooking level when milled. A versatile food pro- cessing technique that is a great allied when developing new healthy products is required. The main objective was to use the extrusion cooking to produce healthy extrudates based on whole grains of non-traditional cereals and pulses.
Palavras-Chave:  Pulses.
Thesagro:  Cereal; Cocção; Extrusão; Grão; Leguminosa; Processamento; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus Nal:  Cooking; Extrusion; Food processing; Food technology; Grain products; Whole grain foods.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS30444 - 1UPCRA - DD
CTAA15813 - 1UPCRA - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoGUERRA, P. A.; SOUZA, E. H. de; ANDRADE, E. C. de; MAX, D. de A. S.; OLIVEIRA, R. S.; SOUZA, F. V. D. Comparison of shoot tip culture and cryotherapy for eradication of ampeloviruses associated with Pineapple mealybug wilt in wild varieties. In Vitro Cellular & Developmental Biology - Plant, 2020.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.
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