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Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  28/08/2024
Data da última atualização:  28/08/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MENESES, C. H. S. G. de; PROENÇA, D. N.; ESTRADA-BONILLA, G. A.; VIDAL, M. S.
Afiliação:  CARLOS HENRIQUE S. G. MENESES, UNIVERSIDADE ESTADUAL DA PARAIBA; DIOGO NEVES PROENÇA, UNIVERSIDADE DE COIMBRA; GERMAN A. ESTRADA-BONILLA, CORPORACION COLOMBIANA DE INVESTIGACION AGROPECUARIA CORPOICA; MARCIA SOARES VIDAL, CNPAB.
Título:  Plant-bacteria association and symbiosis
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Frotiers in Plant Science, v. 152024 Article number 1423947. 2024
ISSN:  1664-462X
DOI:  https://doi.org/10.3389/fpls.2024.1423947
Idioma:  Inglês
Notas:  Editorial.
Conteúdo:  he diverse range of research presented in this Research Topic underscores the pivotal role of plant-microbe interactions, especially the PGPB participation, in advancing sustainable agricultural practices. From elucidating the biochemical and molecular mechanisms underlying these interactions to exploring the potential of microbial inoculants in alleviating abiotic stresses and enhancing nutrient availability, each study contributes with valuable insights that pave the way for a greener and more resilient agricultural future. Additionally, the findings highlight the intricate dynamics between plants, microorganisms, and their environment, with the significance of symbiotic relationships in shaping crop growth and development under challenging conditions such as drought and salinity stresses. As we continue to unlock the secrets of sustainable agriculture, the synergistic partnership between plants and microorganisms emerges as a cornerstone for achieving a more sustainable and prosperous future for generations to come.
Palavras-Chave:  Plant growth promoting bacteria.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB42275 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoRAMALHO, L. A.; SMORCZEWSKI, M.; VALDEZ, E.; PAREDES, A. M.; SCHMALKO, M. E. Composicion quimica del extracto acuoso de la yerba mate. In: CONGRESSO SUL-AMERICANO DA ERVA-MATE, 1.; REUNIAO TECNICA DO CONE SUL SOBRE A CULTURA DA ERVA-MATE, 2., 1997, Curitiba. Anais. Colombo: EMBRAPA-CNPF, 1997. p. 411. (EMBRAPA-CNPF. Documentos, 33)
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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