Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
28/05/2024 |
Data da última atualização: |
28/05/2024 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
FEDDERN, V.; GRESSLER, V.; CUNHA JUNIOR, A.; BACILA, D. M. |
Afiliação: |
VIVIAN FEDDERN, CPACT; VANESSA GRESSLER, CNPSA; ANILDO CUNHA JUNIOR, CNPSA; DANNIELE MIRANDA BACILA. |
Título: |
Determination of p-Nitroaniline residues in chicken meat by salting-out liquid-liquid extraction (SALLE) followed by derivatization and LC-MS/MS analysis. |
Ano de publicação: |
2024 |
Fonte/Imprenta: |
In: HOFF, R.; MOLOGNONI, L. (ed). Chemical food contaminants analysis. New York: Humana, 2024. |
DOI: |
https://doi.org/10.1007/978-1-0716-3806-4_14 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: When administering nicarbazin to broiler chickens, the component 4,4′-dinitrocarbanilide (DNC) is deposited in muscle tissues and organs. Some of the accumulated DNC undergoes degradation when chicken meat is subjected to traditional cooking methods, leading to the release of p-nitroaniline (p-NA). The method outlined in this protocol comprises p-NA extraction procedure from chicken breast, encompassing all stages of sample preparation until the determination of this analyte through LC-MS/MS. |
Palavras-Chave: |
Broiler; Cromatografia líquida; Degradation product; Derivatização; Dinitrocarbanilida; Dinitrocarbanilide; DNC; Metabólito; Produto de degradação. |
Thesagro: |
Cromatografia; Frango. |
Thesaurus Nal: |
Chicken meat; Derivatization; Liquid chromatography; Metabolites. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |