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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
31/12/2023 |
Data da última atualização: |
18/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SOARES, B. DA S.; CARVALHO, C. W. P. de; GARCIA-ROJAS, E. E. |
Afiliação: |
BARBARA DA SILVA SOARES, UFRRJ; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; EDWIN ELARD GARCIA-ROJAS, UFRRJ; UFF. |
Título: |
Optimization of the ultrasonic treatment for Tara gum using response surface methodology. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Polímeros - Cência e Tecnologia, v. 33, n. 1, 2023. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
High-intensity ultrasound irradiation proved to be an effective method for modifying tara gum by generating low molecular weight products and better water solubility. The objectives of this research were to optimize the parameters for the high-intensity ultrasonic treatment with response surface methodology and improve the tara gum solubility. The results demonstrated that after the ultrasound treatment, the solubility of the tara gum had increased (17.7%) as a result of the reduced intrinsic viscosity (70%). The molecular weight of the untreated tara gum was 1.89 x 106 Da, and after ultrasound treatment, it was reduced to 0.47 x 106 Da. Rheological analyses confirmed the reduction in molecular weight for the modified and optimized tara gum and the resulting increase in solubility. This knowledge provides a better understanding of ultrasound treatment technology and increases the scope for use of tara gum in the food industry. |
Palavras-Chave: |
Sonication. |
Thesaurus Nal: |
Depolymerization; Galactomannans; Solubility; Viscosity. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 2 | |
1. |  | ACOSTA, J. A. de A.; AMADO, T. J. C.; SILVA, L. S. da; SANTI, A.; WEBER, M. A. Decomposição da fitomassa de plantas de cobertura e liberação de nitrogênio em função da quantidade de resíduos aportada ao solo sob sistema plantio direto. Ciência Rural, Santa Maria, v. 44, n. 5, p. 801-809, mai 2014.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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2. |  | MARQUES, A. L. A.; MAIA, L. A.; AGUIAR, G. M. N.; WEBER, M. N.; SIMÕES, S. V. D.; AZEVEDO, S. S. Detecção do vírus 'HoBi-like (BVDV-3) em bovino no semiárido do Estado da Paraíba. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 36, n. 11, p. 1081-1086, nov. 2016.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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Registros recuperados : 2 | |
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