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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  14/12/2023
Data da última atualização:  14/12/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  AGUIAR, A. C. de; PEREIRA, G. A.; RIBEIRO, C. S. da C.; EBERLIN, M. N.; SOARES, L. P.; RUIZ, A. L. T. G.; PASTORE, G. M.; MARTINEZ, J.
Afiliação:  ANA CAROLINA DE AGUIAR, Universidade Federal de São Carlos; GUSTAVO ARAUJO PEREIRA, Universidade Federal do Pará; CLAUDIA SILVA DA COSTA RIBEIRO, CNPH; MARCOS NOGUEIRA EBERLIN, Universidade Presbiteriana Mackenzie; LANA PEREIRA SOARES, Universidade de Campinas; ANA LUCIA TASCA GOIS RUIZ, Universidade de Campinas; GLAUCIA MARIA PASTORE, Universidade de Campinas; JULIAN MARTÍNEZ, Universidade de Campinas.
Título:  Capsicum chinense var. BRS Moema: chemical characterization by HPLC-ESI-MS/MS and antiproliferative screening.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Food & Function, v. 14, 2023. e6432.
ISSN:  2042-6496
DOI:  10.1039/d3fo01698f
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Capsiate and phenolics present in the free, esterified, glycosylated, and insoluble-bound forms of BRS Moema peppers were characterized and quantified using UHPLC-ESI-MS/MS. Additionally, the in vitro antiproliferative activity of BRS Moema extract was evaluated. The peppers showed considerable quantities of capsiate and phenolic compounds. Esterified phenolics were the main fraction, followed by the insoluble-bound fraction, indicating that relying solely on the extraction of soluble phenolics may underestimate the total phenolic content. Among the fourteen phenolics identified in extract fractions, gallic acid was the major constituent. Phenolic fractions displayed high antioxidant capacity by TEAC and ORAC assays. Nevertheless, the correlation between phenolic compounds and antioxidant activity suggested that other bioactive or phenolic compounds may contribute to the overall phenolic compounds and antioxidant capacity of the obtained fractions. Concerning the antiproliferative activity, the extract did not exhibit any effect on cell proliferation within the evaluated concentration range. These findings indicated that BRS Moema peppers can serve as a rich source of phenolic compounds. Therefore, fully utilizing them could bring advantages to the food and pharmaceutical industries, as well as to consumers and producers.
Palavras-Chave:  Variedade BRS Moema.
Thesagro:  Capsicum Chinense; Composto Fenólico; Pimenta; Variedade Resistente.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH41942 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  28/02/2014
Data da última atualização:  12/01/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  BARROS, L. M.; EMYGDIO, B. M.; FACHINELLO, P. H. K.; GUIMARAES, P. E. de O.; GUIMARAES, L. J. M.
Afiliação:  UFPEL; BEATRIZ MARTI EMYGDIO, CPACT; UFPEL; PAULO EVARISTO DE O GUIMARAES, CNPMS; LAURO JOSE MOREIRA GUIMARAES, CNPMS.
Título:  Avaliação de cultivares de milho de ciclo precoce em dois ambientes contrastantes na safra 2012/13.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO TÉCNICA ANUAL DO MILHO, 58.; REUNIÃO TÉCNICA ANUAL DO SORGO, 41., 2013, Pelotas. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2014.
Idioma:  Português
Thesagro:  Milho.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/98496/1/Lilian-Barros.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT17434 - 1UPCAA - DD003822013.00382
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