BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  14/02/2023
Data da última atualização:  16/06/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PORTO, Y. D.; FOGACA, F. H. dos S.; ANDRADE, A. O.; SILVA, L. K. S. DA; LIMA, J. P.; SILVA, J. L.; VIEIRA, B. S.; CUNHA NETO, A.; FIGUEIREDO, E. E. DE S.; TASSINARI, W. DE S.
Afiliação:  YURI DUARTE PORTO, UFRJ; FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CTAA; ADRIANA OLIVEIRA ANDRADE, UFRJ; LUCIANA KIMIE SAVAY DA SILVA, UFMT; JANINE PASSOS LIMA DA SILVA, CTAA; JORGE LUIZ DA SILVA, IFMT; BRUNO SERPA VIEIRA, UFU; ADELINO CUNHA NETO, UFMT; EDUARDO EUSTÁQUIO DE SOUZA FIGUEIREDO, UFMT; WAGNER DE SOUZA TASSINARI, UFRJ.
Título:  Salmonella spp. in Aquaculture: An Exploratory Analysis (Integrative Review) of Microbiological Diagnoses between 2000 and 2020.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Animals, v. 13, n. 27, p. 1-22, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.3390/ani13010027
Idioma:  Inglês
Notas:  Na publicação: Janine Passos Lima.
Conteúdo:  The present study aimed to characterize, through descriptive statistics, data from scientific articles selected in a systematic integrative review that performed a microbiological diagnosis of Salmonella spp. in aquaculture. Data were obtained from research articles published in the BVS, Scielo, Science Direct, Scopus and Web of Science databases. The selected studies were published between 2000 and 2020 on samples of aquaculture animal production (fish, shrimp, bivalve mollusks, and other crustaceans) and environmental samples of aquaculture activity (farming water, soil, and sediments). After applying the exclusion criteria, 80 articles were selected. Data such as country of origin, categories of fish investigated, methods of microbiological diagnosis of Salmonella spp., sample units analyzed and most reported serovars were mined. A textual analysis of the word cloud and by similarity and descending hierarchical classification with the application of Reinert’s algorithm was performed using R® and Iramuteq® software. The results showed that a higher percentage of the selected articles came from Asian countries (38.75%). Fish was the most sampled category, and the units of analysis of the culture water, muscle and intestine were more positive. The culture isolation method is the most widespread, supported by more accurate techniques such as PCR. The most prevalent Salmonella serovars reported were S. Typhimurium, S. Weltevreden and S. Newport. The textual analysis showed a s... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Fish farming; Reinert’s algorithm; Similarity; Word cloud.
Thesagro:  Salmonella.
Thesaurus Nal:  Food safety; Food technology; Public health.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15476 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoMIOTTO, Y. E.; FALAVIGNA, V. da S.; PORTO, D. D.; REVERS, L. F. Classificação e caracterização do perfil transcricional da família de desidrinas de macieira (Malus x domestica). In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 10.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 6., 2012, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2012. p. 14. Resumo.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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2.Imagem marcado/desmarcadoMIOTTO, Y. E.; PORTO, D. D.; ALENCAR, S. A. de; DELATORRE, C. A.; REVERS, L. F. Identificação de SNPs para mapeamento em alta resolução do loco associado à brotação precoce em macieira. In.:ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 13., 2015. Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2015. p. 52.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
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3.Imagem marcado/desmarcadoMIOTTO, Y. E.; CUSIN, R.; FALAVIGNA, V. da S.; PORTO, D. D.; REVERS, L. F. Identificação e análise de promotores de desidrinas no genoma da macieira. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 9.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 5., 2011, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2011. p. 24. Resumo.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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4.Imagem marcado/desmarcadoMIOTTO, Y. E.; FALAVIGNA, V. da S.; PERINI, P.; PORTO, D. D.; REVERS, L. F. Identificação e caracterização da família de genes codificadores de galactinol sintases em macieira (Malus × domestica Borkh.). In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 11.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 7., Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2013. p. 17. Resumo.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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5.Imagem marcado/desmarcadoMIOTTO, Y. E.; FALAVIGNA, V. da S.; PORTO, D. D.; MARGIS-PINHEIRO, M.; PASQUALI, G.; REVERS, L. F. Identificação, classificação e caracterização transcricional das desidrinas de macieira. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: SBF, p. 620_623, 2012.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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6.Imagem marcado/desmarcadoMIOTTO, Y. E.; FALAVIGNA, V. S.; PORTO, D. D.; MARGIS-PINHEIRO, M.; PASQUALI, G.; REVERS, L. F. Dormancy-related transcript accumulation of the dehydrin gene family in apple buds. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE GENÉTICA MOLECULAR DE PLANTAS, 4., 2013, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Sociedade Brasileira de Genética, 2013. p. 1. Resumo.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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7.Imagem marcado/desmarcadoFALAVIGNA, V. da S.; MIOTTO, Y. E.; PORTO, D. D.; ANZANELLO, R.; FIALHO, F. B.; SANTOS, H. P. dos; MARGIS-PINHEIRO, M.; PASQUALI, G.; REVERS, L. F. Análise da expressão de genes codificadores de desidrinas durante a dormência de gemas em macieira. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 11.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 7., Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2013. p. 20. Resumo.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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8.Imagem marcado/desmarcadoFALAVGNA, V. da S.; PORTO, D. D.; MIOTTO, Y. E.; SANTOS, H. P. dos; OLIVEIRA, P. R. D. de; PINHEIRO, M M.; GIANCARLO PASQUALI, G.; REVERS, L. F. Evolutionary diversification of galactinol synthases in Rosaceae: adaptive roles of galactinol and raffinose during apple bud dormancy. Journal of Experimental Botany, v. 69, n. 5, p. 1247- 1259, 2018.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
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9.Imagem marcado/desmarcadoFALAVIGNA, V. S.; MALABARBA, J.; BUFFON, V.; MIOTTO, Y. E.; MARIATH, J. E. A.; MARGIS-PINHEIRO, M.; PASQUALI, G.; REVERS, L. F. Padrão de expressão espaço-temporal do gene MdDHN11 em sementes de macieira por hibridização in situ. In.:ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 13., 2015. Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2015. p. 66.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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10.Imagem marcado/desmarcadoFALAVIGNA, V. da S.; MIOTTO, Y. E.; PORTO, D. D.; ANZANELLO, R.; SANTOS, H. P. dos; FIALHO, F. B.; MARGIS-PINHEIRO, M.; PASQUALI, G.; REVERS, L. F. Functional diversification of the dehydrin gene family in apple and its contribution to cold acclimation during dormancy. Copenhagen, DK: Physiologia plantarum, 2015.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
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11.Imagem marcado/desmarcadoMIOTTO, Y. E.; TESSELE, C.; CZERMAINSKI, A. B. C.; PORTO, D. D.; FALAVIGNA, V. da S.; SARTOR, T.; CATTANI, A. M.; DELATORRE, C. A.; ALENCAR, S. A. de; SILVA JUNIOR, O. B. da; TOGAWA, R. C.; COSTA, M. M. do C.; PAPPAS JÚNIOR, G. J.; GRYNBERG, P.; OLIVEIRA, P. R. D. de; KVITSCHAL, M. V.; DENARDI, F.; BUFFON, V.; REVERS, L. F. Spring is coming: genetic analyses of the bud break date locus reveal candidate genes from the cold perception pathway to dormancy release in apple (Malus x domestica Borkh.). Frontiers in Plant Science, v. 10, article 33, 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
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