BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  22/03/2022
Data da última atualização:  14/04/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  VIDAL, O. L.; FREITAS, S. P.; BIZZO, H. R.; FERREIRA, M. S. L.; REZENDE, C. M. DE.
Afiliação:  OSCAR LOMBO VIDAL, Universidade Federal do Rio de Janeiro - UFRJ; Universidad del Tolima, Tolima, Colombia; SUELY PEREIRA FREITAS, Universidade Federal do Rio de Janeiro - UFRJ; HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA; MARIANA SIMÕES LARRAZ FERREIRA, Universidade Federal do Estado do Rio de Janeiro, UNIRIO; CLAUDIA MORAES DE REZENDE, Universidade Federal do Rio de Janeiro - UFRJ.
Título:  Sustainable utilization of cold-pressed green coffee oil and its by-products for high-value materials.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Processing and Preservation, v. 46, n. 3, e16361, 2022. p. 1-8.
DOI:  https://doi. org/10.1111/jfpp.16361
Idioma:  Inglês
Notas:  .
Conteúdo:  In this study, the cold-pressing extraction conditions of regular and defective green coffee beans were compared to obtain green coffee oil (GCO). The total phenolic content (TPC) in GCO, press-cake, and sediment was quantified. GCO was charac-terized by mass spectrometry and incorporated into carboxymethyl cellulose (CMC) films. Highest TPC was found for cake and sediment from defective beans (55.8 and 41.1 mg of GAE/g dry matter, respectively). Oil yield was increased (5.9%) using the finest particle size (<850 ?m). Fatty acids, phenolic compounds, and carboxyatrac-tyloside II were identified in GCO by Direct-Infusion Electrospray Ionization-Mass Spectrometry. Films added with 0.3 ml of GCO and lecithin (0.1 g/1.5 g CMC) exhib-ited greater strength (38.6 MPa) and flexibility (27.6%). Results are promising for both the production of CMC-GCO films, and high-value antioxidant from GCO and its by-products with a sustainable perspective using defective Arabica beans.
Thesaurus Nal:  Coffee beans; Cold treatment; Electrospray ionization mass spectrometry; Extraction; Food technology; Mass spectrometry.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
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CTAA15300 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoPOZZA JUNIOR, M. C.; MACEDO, K.; PENA, A. F. T.; SILVA, L. J. DA; MELO, I. S. de; BERLINCK, R. G. DE S.; LIRA, S. P. DE. Novel peptides from Antarctic seaweed endophyte Pseudomonas sp. MONO11. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 32., 2023, Foz do Iguaçu. Resumos... São Paulo: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2023. Resumo: 1133-1. 1 p.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.
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2.Imagem marcado/desmarcadoINGLISID, P. W.; MELLO, S. C. M.; MARTINS, I.; SILVA, J. B. T.; MACÊDO, K.; SIFUENTES, D. N.; VALADARES-INGLIS, M. C. Trichoderma from Brazilian garlic and onion crop soils and description of two new species: Trichoderma azevedoi and Trichoderma peberdyi. Plos One, v. 15, n. 3, article e0228485, 2020.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
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