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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  27/01/2022
Data da última atualização:  27/01/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LEMOS, M. F.; PEREZ, C.; CUNHA, P. H. P. da; FILGUEIRAS, P. R.; PEREIRA, L. L.; FONSECA, A. D. A. da; IFA, D. R.; SCHERER, R.
Afiliação:  MAYARA FUMIERE LEMOS, UVV-ES; CONSUELO PEREZ, YORK UNIVERSIT; PEDRO HENRIQUE PEREIRA DA CUNHA, UFES; PAULO ROBERTO FILGUEIRAS, UFES; LUCAS LOUZADA PEREIRA, UVV-ES; AYMBIRÉ FRANCISCO ALMEIDA DA FONSECA, CNPCa; DEMIAN R. IFA, YORK UNIVERSIT; RODRIGO SCHERER, UVV-ES.
Título:  Chemical and sensory profile of new genotypes of Brazilian Coffea canephora.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 310, 125850, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.125850
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The study of Brazilian Conilon coffee genotypes with unknown chemical composition and sensory quality is extremely important since these data may contribute to the launching of new coffee cultivars in the international market with high cup quality. The present study aimed to investigate the metabolic profile of 3 genotypes of Conilon and compared them to Robusta Tropical and Arabica coffees, all collected at 3 different levels of ripeness. The extracts were analysed by ESI-LTQ-ORBITRAP, and 11 attributes were evaluated by sensory analysis. To correlate sensory, composition and maturation, chemometric analysis was used. The metabolites trigonelline, caffeine, caffeoylquinic acid and sugars revealed higher concentrations in genotypes 105 and 108. According to the sensorial analysis, genotype 108 showed the highest final score (82), which was even higher than the Arabica coffees. Among the new coffees studied, genotype 108 presented promising characteristics, sparking interest in its national and international commercialization.
Thesagro:  Coffea Canephora.
Thesaurus Nal:  Caffeine; Chlorogenic acid; Trigonelline.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPCa - SAPC1573 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  31/03/2009
Data da última atualização:  04/01/2019
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  NAVA, D. E.; PINTO, A. de S.; SILVA, S. D. dos A. e.
Afiliação:  DORI EDSON NAVA, CPACT; ALEXANDRE DE SENE PINTO; SERGIO DELMAR DOS ANJOS E SILVA, CPACT.
Título:  Controle biológico da broca da cana-de-açúcar
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2009.
Páginas:  28 p
Série:  (Embrapa Clima Temperado. Documentos, 287).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Cana-de-açúcar.
Thesagro:  Broca; Controle biológico.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/79313/1/documento-287.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT11936 - 1UMTFL - PP017912009.00778
CPACT11936 - 2UMTFL - PPMT DOC2872013.00241
CPACT11936 - 3UMTFL - PPMT DOC2872013.00242
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